ÖVER 60 MIN | Medel

Vegansk pavlova med hallonsorbet

Sugen på en vegansk dessert? Gör vegansk pavlova! Här med en botten av vegansk maräng gjord på kikärtsspad toppad med hallonsorbet, färska hallon, kokos och mynta. Både festligt och superenkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Maräng: Sila kikärtsspadet genom en finmaskig sil i en bunke. Vispa till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Tillsätt ättikan och vispa till en fast maräng.  
  3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt till en rund cirkel, ca 20 cm i diameter (för 10-12 bitar). Grädda ca 1 1/2-2 timmar i mitten av ugnen. Låt svalna helt. 
  4. Topping: Toppa marängen med hallonsorbet, hallon, kokosflakes och mynta.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sorbeten.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
Maräng
  • 1 dl kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12%)
Topping
  • 1/2 l hallonsorbet
  • 2 dl färska hallon
  • 1/2 dl rostade kokosflarn
  • myntablad