Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegansk kladdkaka

Den här kladdiga chokladdrömmen gjord på havregrädde, mjölkfritt margarin och nötdryck lämnar ingen kladdkakesugen missnöjd. Som godast blir den om den får svalna innan servering. Toppa med en klick fluffig vegetabilisk grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Smält margarinet i en kastrull och ta den från spisen. Lägg ner chokladen bruten i bitar i margarinet och låt smälta.
  4. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke och sikta ner kakaon. Rör ner margarin- och chokladblandningen och nötdrycken i mjölblandningen till en slät smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Låt kakan svalna på galler. Sätt den sedan i kylskåp för att bli kall och lättare att skära.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 100 g vegansk ljus choklad
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 dl naturell nötdryck
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer