Vegansk kladdkaka

Den här kladdiga chokladdrömmen gjord på choklad, mjölkfritt margarin och nötdryck lämnar ingen kladdkakesugen missnöjd. Som godast blir den om den får svalna innan servering. Toppa med en klick fluffig vegetabilisk grädde.

Ingredienser
12 bitar
150 g mjölkfritt margarin
100 g vegansk ljus choklad
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 dl kakao
1 1/2 dl naturell nötdryck
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut allt mot ej ”vegan” vart bättre!
Eric
2023-06-02Tog 2dl mandelmjöl, 1.5dl mandelmjölk och 1dl sempers finmix för en glutenfri variant och tog även 1dl mindre socker och gjorde ett toscatäcke istället. Vart jättebra!
Jenny
2021-08-01Hej Jenny! Tack för att du delar med dig av dina tips, det uppskattar vi! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-03Helt underbart! Jag bytte ut den ljusa chokladen mot mmörk så som Astrid här nedanför gjorde och kan varmt rekommendera även till icke veganer för det här är den godaste kakan jag ätit!
Erik
2020-07-22Hej Erik! Vad roligt att det blev den godaste kakan du ätit. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-28