Vegansk paj med svamp och zucchini
Vegansk paj med svamp och zucchini är inte svårare att göra än vanlig paj, så passa på att testa något nytt. Tips: kanske kan du få fler att prova och gilla den (barn, din respektive, svärföräldrar och andra) om du i efterhand säger att den var vegansk?
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
125 g mjölkfritt margarin
3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g kastanjechampinjoner
olivolja (till stekning)
2 tsk torkad timjan
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
5 dl havregrädde (13%)
2 msk majsstärkelse
200 g vegansk ost
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad.
Energi4051 KJ / 971 kCal
Fett64 g
Salt4 g
Kolhydrater78 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mer soppa än paj, men smakar gott. Skulle rekommendera att äta tillsammans med ris och byta pajskalet till filodeg/ smördeg eller skippa pajdegen helt.
Emelie
2023-11-11det blev för mycket smet ! Rann över i ugnen - man hade behövt en större form.
Katarina
2023-05-27Hej Katarina! Tack för din kommentar och tråkigt att höra att receptet inte håller. Vi kommer att be våra kockar se över receptet men ev justeringar på receptet kommer att dröja pga semestertider. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Rann över formen i ugnen. Lös i konsistensen, men jättegod. Omtyckt av våra gäster som helst äter kött.
Lena
2022-12-17