Vegansk paj med svamp och zucchini

13
2 Klimatsmart
Vegansk paj med svamp och zucchini

Vegansk paj med svamp och zucchini är inte svårare att göra än vanlig paj, så passa på att testa något nytt. Tips: kanske kan du få fler att prova och gilla den (barn, din respektive, svärföräldrar och andra) om du i efterhand säger att den var vegansk?

Skriv ut
Vegansk paj med svamp och zucchini

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

125 g
mjölkfritt margarin
3 dl
siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 msk
kallt vatten
1 krm
salt

Fyllning

2
rödlökar
2
vitlöksklyftor
1
zucchini (à ca 300 g)
250 g
kastanjechampinjoner
-
olivolja (till stekning)
2 tsk
torkad timjan
1 1/2 tsk
salt
1/2 tsk
malen svartpeppar
5 dl
havregrädde (13%)
2 msk
majsstärkelse
200 g
vegansk ost

Till servering

sallad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Mikaela

2/4/2020

Tyckte den va jättegod men blev jättelös. Så tråkigt. Men som sagt väldigt god.

Kristina

12/31/2018

Använde vanlig ost, den blev supergod 👌🏻

Näringsvärde per portion

Energi 4051 KJ / 971 kCal
Fett 64 g
Salt 4 g
Kolhydrater 78 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept