Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Vegansk paj med svamp och zucchini

Vegansk paj med svamp och zucchini är inte svårare att göra än vanlig paj, så passa på att testa något nytt. Tips: kanske kan du få fler att prova och gilla den (barn, din respektive, svärföräldrar och andra) om du i efterhand säger att den var vegansk?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Skär margarinet i bitar. Lägg mjöl och margarin i en matberedare och mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller blanda för hand. Tillsätt vatten och salt. Arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Ställ pajen i kylskåpet i 30 minuter. 
  3. Sätt ugnen på 225°C. 
  4. För att stabilisera kanterna på pajen; tryck ner folie i botten och upp över kanten på formen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Ta därefter bort folien. 
  5. Fyllning: Skala och hacka rödlöken. Skala och riv vitlöken. Skär zucchinin i ca 1x1 cm stora kuber. Ansa och skiva champinjonerna. 
  6. Fräs champinjonerna och zucchinin i olivolja i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt lök och vitlök, krydda med timjan, salt och peppar och fräs några minuter till.  
  7. Koka upp havregrädde och maizena.  
  8. Blanda de frästa grönsakerna med havregrädden och osten. Häll blandningen i pajskalet.  
  9. Grädda i mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen fått färg. Låt pajen stå minst 1 timme före servering.
  10. Till servering: Servera gärna med en sallad.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • olivolja (till stekning)
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 5 dl havregrädde (13%)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 200 g vegansk ost
Till servering
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer