Tarte tatin med vaniljsås

Älskad upp- och nerkaka med äpple i huvudrollen. Tarte tatin tillagas praktiskt i stekpannan. Äppelkakan vänds sedan upp och ner på ett fat. Hemgjord vaniljsås är gott till.

Ingredienser
8 bitar
Vaniljsås
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
3 äggulor
2 msk strösocker
Tarte tatin
10 äpplen
1 dl strösocker
50 g smör
250 g färsk smördeg (på rulle)
1 ägg
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smördeg, smör, grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri smördeg och matfett. Byt grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett27.9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater45.2 g
Protein4.8 g
Kommentar
Bra recept !!!
Bengt-erik
2020-09-21