Äppeltarte med cashewnötter och lime
Söta och goda äpplen, allra helst svenska, används i denna fina äppeltarte. På smördegen brer du ut nötmassan, gjord av cashewnötter och florsocker. Skär äpplena i tunna skivor och lägg ovanpå nötmassan. När tarten svalnat bres varm aprikossylt på äpplena och servera den sedan med limegrädde och mynta.
Ingredienser
6 portioner
3 dl naturella cashewnötter
2 dl florsocker
5 msk olja
250 g färsk smördeg
2 - 3 röda äpplen
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
2 dl vispgrädde
1 dl aprikosmarmelad eller aprikossylt
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Finns ingen aprikossylt på Focus i Göteborg
Michael
2021-02-14Hej Michael! Ursäkta sent svar. Våra kockar hälsar att det går lika bra med aprikosmarmelad som är lättare att få tag på än aprikossylt. Skulle det inte finnas aprikosmarmelad på din ICA så prata med personalen och be de ta in den. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-22