Bild laddas
Smarrigt, snabbt och superenkelt!

Nutellapizza

Är du sugen på något riktigt gott med hasselnötskräm? Prova en nutellapizza! Två goda ting kan ju bara inte bli fel. Följ instruktionen och låt sen härligheten smälta i munnen!
Tips: Tokig i hasselnötter? Här hittar du alla våra efterrätter med hasselnöt.

Så här gör du Nutellapizza

  1. Bild laddas

    1. Pensla smördegen

    Gör det enkelt för dig, köp en färdig smördeg eller filodeg. Vill du göra en rund pizza, så lägg en tallrik på och skär ut längs med kanten. Pensla botten med ägg.

  2. Bild laddas

    2. Grädda i ugn

    Grädda smördegsbotten i ugnen. På smördegens förpackningen står vid vilken temperatur och hur länge den ska gräddas.

  3. Bild laddas

    3. Bre på nötkräm

    Låt din pizzabotten svalna något Använd en slickepott eller kniv och bre önskad tjocklek (var inte blyg) av nötkräm över botten.

  4. Bild laddas

    4. Toppa med dina favoriter

    Toppa med godsaker! Här har vi använt bananer, jordgubbar och hasselnötter därför att nötkräm älskar denna kombo av sött, syrligt och knaprigt. Andra godsaker du kan prova är marshmallows, mörk choklad, hallon. Vill du gratinera pizzan lite så stoppa in den i ugnen i några minuter på inställningen grill. Voila!

4 korta om Nutella
  • Nutellan uppfanns i Italien av italienaren Pietro Ferrero under andra världskriget som ett billigare alternativ till choklad, då ransoneringen gjorde chokladen både dyr och svår att få tag på. Det gjorde han genom att blanda ut kakao med malda hasselnötter, socker och olja.
  • Till en början hette produkten Supercrema, först 1964 lanserades namnet Nutella - en combination av engelskans ord för nöt och "ella" latin för sött.
  • Idag säljs det en burk Nutella i världen var 2,5:e sekund.
  • I delar av Europa äts nutella som frukostpålägg på mackan - ibland även med skivad banan, eller till och med strössel på.
5 februari firar vi

Nutelladagen 5 februari - recept att fira med

Den älskade hasselnötkrämen ska självklart firas med en egen dag och nötigt krämiga recept
Bild laddas
Matskola

Bjud på sufflé - vi lär dig hur man gör

I vår matskola visar vi hur du gör fluffig hallonsufflé, en elegant dessert till middagen.
Bild laddas
Matskola

Så gör du paj fylld med seg kolasås

I vår matskola visar vi hur du gör kolapaj - perfekt till fikat eller som efterrätt.
Bild laddas
Sväng ihop & njut!

Förförisk marängsviss

Marängsviss är enkelt, barnsligt gott och passar som dessert. Här är ljuvligt goda recept
Bild laddas
Enkel efterrätt

Enkelt och elegant - dessert i glas!

Här får du tips på enkel efterrätt och dessert i glas som du kan förbereda dagen innan.
Bild laddas
Klassisk dessert på nytt sätt!

Tiramisu i glas - instruktioner

Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Bild laddas
Rädda dagen!

8 mättande och goda tunnbrödsrecept

Här är tunnbrödsrecept för snabb, mättande och varierade middag. Allt för en enklare vardag!
Bild laddas
6 juni

Fira nationaldagen med en smarrig och nyttig meny

Hissa flaggan, duka bordet och fira Sveriges nationaldag med hälsosam och supergod mat!
Bild laddas
Så gör du

Koka egen dulce de leche

Med våra instruktioner fixar du enkelt dulce de leche till bakning och efterrätter.
Bild laddas