Undrar du hur man gör sufflé? I vår matskola visar vi steg för steg hur du lyckas med en fluffig hallonsufflé. Elegant och smarrigt!
Här hittar du
receptet på hallonsufflén!
Sufflé är en variant av pudding som blir mjuk och hög när den gräddas i form. Hårt vispad äggvita gör att den får rätt konsistens och den goda smaken kommer från en fruktig puré som blandas med ägget.
Videon nedan visar steg för steg hur du lyckas med en fluffig, hög hallonsufflé. Vill du hellre ta det steg för steg på egen hand, hittar du instruktioner under videon.
Mixa hallon med stavmixer. Häll i vatten, likör och socker och mixa lite till.
Häll purén i en kastrull och koka upp, red med lite potatismjöl och låt svalna.
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i hallonpurén, lite i taget.
Smörj portionsformar med lite smör och häll i sufflésmet upp till toppen på varje form. Jämna till ovansidan med en sked eller slickepott.
Grädda suffléerna cirka 15 minuter i ugn. Ställ varje portionsform på ett litet fat och pudra sufflén med florsocker. Klar att servera!