Matskola

Så gör du sufflé

Undrar du hur man gör sufflé? I vår matskola visar vi steg för steg hur du lyckas med en fluffig hallonsufflé. Elegant och smarrigt!
Här hittar du receptet på hallonsufflén!

Det här är sufflé

Sufflé är en variant av pudding som blir mjuk och hög när den gräddas i form. Hårt vispad äggvita gör att den får rätt konsistens och den goda smaken kommer från en fruktig puré som blandas med ägget.

Lyckas med sufflé

Videon nedan visar steg för steg hur du lyckas med en fluffig, hög hallonsufflé. Vill du hellre ta det steg för steg på egen hand, hittar du instruktioner under videon.

Så gör du sufflé

  1. 1. Mixa hallon

    Mixa hallon med stavmixer. Häll i vatten, likör och socker och mixa lite till.

  2. 2. Koka upp till puré

    Häll purén i en kastrull och koka upp, red med lite potatismjöl och låt svalna.

  3. 3. Vispa äggvitor

    Vispa äggvitor till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i hallonpurén, lite i taget.

  4. 4. Häll i formar

    Smörj portionsformar med lite smör och häll i sufflésmet upp till toppen på varje form. Jämna till ovansidan med en sked eller slickepott.

  5. 5. Grädda och servera

    Grädda suffléerna cirka 15 minuter i ugn. Ställ varje portionsform på ett litet fat och pudra sufflén med florsocker. Klar att servera!

Tips!
  • Servera suffléerna med lättvispad grädde eller glass.
  • Servera sufflén genast – annars är det risk att den sjunker ihop.

Artiklar (1582)

Glassigt!

Krans av glass och bär

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.

Smarrigt, snabbt och superenkelt!

Nutellapizza, så gör du!

Gör enkelt den supergoda nutellapizzan med smördeg eller filodeg, toppad med frukt och bär

Perfekt på fest!

Den ultimata dessertbuffén

Varför bjuda på en tårtbit när man kan bjuda på buffé med tårta, mousse och cheesecake?