Bärflarn med citroncrème fraiche
En riktigt snygg och smarrig efterrätt får du om du lagar till flarn av bär tillsammans med citroncrème fraiche. Bären bidrar med en härlig syrlighet och de gudomliga smördegsplattorna bidrar med sötma. Perfekt dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à ca 85 g)
2 dl blandade bär
1 ägg
1 dl crème fraiche
1/4 citron
1 msk florsocker + extra till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Står fortfarande inte vad man ska göra med resten fyra rundlar?
Amanda
2022-09-21Hej, - Det står i punkt 2, "tryck ut 8 rundlar ( för 4 portioner) med ett glas". - I punkt 3 står det " lägg degen på en bakpappersklädd plåt". - Vi har nu 8 rundlar, ska dom läggas på varandra två och två, eftersom det ska bli 4 portioner?? Det framgår inte vad man skall göra med 4 av rundlar, även om man kan gissa. Hälsningar Hans
Hans
2022-02-04Rädda smördegen! Litet stavfel i punkt 4!
Martina
2021-11-26Hej Martina! Ha ha, tänk så det kan bli. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-11-29