Bärflarn med citroncrème fraiche

5
3
Bärflarn med citroncrème fraiche

En riktigt snygg och smarrig efterrätt får du om du lagar till flarn av bär tillsammans med citroncrème fraiche. Bären bidrar med en härlig syrlighet och de gudomliga smördegsplattorna bidrar med sötma. Perfekt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Bärflarn med citroncrème fraiche

Ingredienser

4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à ca 85 g)
2 dl blandade bär
1 ägg
1 dl crème fraiche
1/4 citron
1 msk florsocker + extra till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten eller mjölk att pensla med.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Amanda

2022-09-21

Står fortfarande inte vad man ska göra med resten fyra rundlar?

Hans

2022-02-04

Hej, - Det står i punkt 2, "tryck ut 8 rundlar ( för 4 portioner) med ett glas". - I punkt 3 står det " lägg degen på en bakpappersklädd plåt". - Vi har nu 8 rundlar, ska dom läggas på varandra två och två, eftersom det ska bli 4 portioner?? Det framgår inte vad man skall göra med 4 av rundlar, även om man kan gissa. Hälsningar Hans

Martina

2021-11-26

Rädda smördegen! Litet stavfel i punkt 4!

Redaktionen ICAse

2021-11-29

Hej Martina! Ha ha, tänk så det kan bli. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till det. Hälsningar Michelle