En riktigt snygg och smarrig efterrätt får du om du lagar till flarn av bär tillsammans med citroncrème fraiche. Bären bidrar med en härlig syrlighet och de gudomliga smördegsplattorna bidrar med sötma. Perfekt dessert!
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2005
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten eller mjölk att pensla med.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Amanda
2022-09-21Står fortfarande inte vad man ska göra med resten fyra rundlar?
Hans
2022-02-04Hej, - Det står i punkt 2, "tryck ut 8 rundlar ( för 4 portioner) med ett glas". - I punkt 3 står det " lägg degen på en bakpappersklädd plåt". - Vi har nu 8 rundlar, ska dom läggas på varandra två och två, eftersom det ska bli 4 portioner?? Det framgår inte vad man skall göra med 4 av rundlar, även om man kan gissa. Hälsningar Hans
Martina
2021-11-26Rädda smördegen! Litet stavfel i punkt 4!
Redaktionen ICAse
2021-11-29Hej Martina! Ha ha, tänk så det kan bli. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till det. Hälsningar Michelle