Bärflarn med citroncrème fraiche

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Bärflarn med citroncrème fraiche

En riktigt snygg och smarrig efterrätt får du om du lagar till flarn av bär tillsammans med citroncrème fraiche. Bären bidrar med en härlig syrlighet och de gudomliga smördegsplattorna bidrar med sötma. Perfekt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Bärflarn med citroncrème fraiche

Ingredienser

4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à ca 85 g)
2 dl blandade bär
1 ägg
1 dl crème fraiche
1/4 citron
1 msk florsocker + extra till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Står fortfarande inte vad man ska göra med resten fyra rundlar?

Amanda

2022-09-21

Hej, - Det står i punkt 2, "tryck ut 8 rundlar ( för 4 portioner) med ett glas". - I punkt 3 står det " lägg degen på en bakpappersklädd plåt". - Vi har nu 8 rundlar, ska dom läggas på varandra två och två, eftersom det ska bli 4 portioner?? Det framgår inte vad man skall göra med 4 av rundlar, även om man kan gissa. Hälsningar Hans

Hans

2022-02-04

Rädda smördegen! Litet stavfel i punkt 4!

Martina

2021-11-26

Hej Martina! Ha ha, tänk så det kan bli. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till det. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-11-29

Testa liknande recept

Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tiramisu med fläder och bär
Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Söt dröm med pistagekräm
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sabayonne
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pannacottapaj med sommarbär
Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melonringar med sommarsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga