Bärflarn med citroncrème fraiche | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bärflarn med citroncrème fraiche

En riktigt snygg och smarrig efterrätt får du om du lagar till flarn av bär tillsammans med citroncrème fraiche. Bären bidrar med en härlig syrlighet och de gudomliga smördegsplattorna bidrar med sötma. Perfekt dessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kavla ut den tinade smördegen till dubbel storlek. Tryck ut 8 rundlar (för 4 port) med ett glas.
  3. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Picka den med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.
  4. Lägg bären i mitten av smördegen och rädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  5. Vispa crème fraiche med rivet citronskal och florsocker. Vid servering, pudra flarnen med florsocker. Servera dem ljumma tillsammans med citroncrème fraichen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten eller mjölk att pensla med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 frysta smördegsplattor (à ca 85 g)
  • 2 dl blandade bär
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/4 citron
  • 1 msk florsocker + extra till garnering
Lägg till i inköpslistan