Smördegsinbakade äpplen med mandel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Smördegsinbakade äpplen med mandel

Smördegsinbakade äpplen med mandel är ett underbart bakverk med äpplen som du fyller med mandelmassa och bakar in i en härlig smördeg. Servera detta utsökta bakverk med glass eller vaniljsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala ev. äpplena och ta ut kärnhuset. Riv mandelmassan och blanda den med kanel eller mortlade kardemummakärnor. Fyll hålet på äpplena med fyllningen.
  3. Rulla ut degen, dela den i 4 lika stora bitar (för 4 port).
  4. Ställ ett äpple på varje smördegsplatta. Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg. Vik upp hörnen runt varje äpple och tryck till. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera äpplena något avsvalnade med glass eller vaniljsås.

För alla

Smördeg kan innehålla gluten, mjölk och laktos. Läs på ingrediensförteckningen.
Rätten innehåller ägg.

Tips

Flera fyllningar:
Blanda mandelmassan med stötta kardemummakärnor eller rivet limeskal och vaniljsocker.
Rör ihop 50 g smör eller margarin med 2 msk farinsocker och 1 tsk kanel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk smördegsplatta (à 250 g)
  • 4 äpplen
Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kanel eller kardemummakärnor
Pensling
  • 1 ägg
  • pärlsocker
Lägg till i inköpslistan