UNDER 45 MIN | Medel

Tarte rhubarbe

Med några stjälkar rabarber och färdig smördeg är det enkelt att göra en vårlig tarte tatin. Kardemumma ger tarte rhubarben det där lilla extra. Njut direkt för det rätta fraset, och servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skär rabarber i långa bitar så de får plats i en ugnsfast stekpanna, ca 22 cm i diameter (för 6 port). Vänd bitarna i majsstärkelse.
  3. Smält strösocker i stekpanna (utan att röra) till en gyllene karamell. Tillsätt smör, salt och stött kardemumma och rör om. Lägg ner rabarbern och ta från värmen.
  4. Skär till ett lock av smördegen, i samma storlek som stekpannan.
  5. Lägg på degen som ett lock och nyp in efter stekpannans kant. Nagga med en gaffel. Ställ in mitt i ugnen 10-15 minuter, tills den får fin färg.
  6. Vänd upp på ett fat och servera direkt, gärna med vaniljglass eller vispad grädde.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, smördeg och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och smördeg. Välj mjölkproteinfri glass eller grädde, ex. havre- eller sojabaserad.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i smördegen och välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g rabarber
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 1/2 krm salt
  • 1 krm stött kardemumma
  • 1 ark kyld smördeg (à 250 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1020 kJ / 244 kCal