Tarte rhubarbe

5
0
Tarte rhubarbe

Med några stjälkar rabarber och färdig smördeg är det enkelt att göra en vårlig tarte tatin. Kardemumma ger tarte rhubarben det där lilla extra. Njut direkt för det rätta fraset, och servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Tarte rhubarbe

Ingredienser

6 portioner
300 g
rabarber
2 msk
majsstärkelse
1/2 dl
strösocker
25 g
smör
1/2 krm
salt
1 krm
stött kardemumma
1
ark kyld smördeg (à 250 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, smördeg och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och smördeg. Välj mjölkproteinfri glass eller grädde, ex. havre- eller sojabaserad.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i smördegen och välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1020 KJ / 244 kCal
Fett 15 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 25 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept