Tarte rhubarbe

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Tarte rhubarbe

Med några stjälkar rabarber och färdig smördeg är det enkelt att göra en vårlig tarte tatin. Kardemumma ger tarte rhubarben det där lilla extra. Njut direkt för det rätta fraset, och servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Tarte rhubarbe

Ingredienser

6 portioner
300 g  rabarber
2 msk  majsstärkelse
1/2 dl  strösocker
25 g  smör
1/2 krm  salt
1 krm  stött kardemumma
1   ark kyld smördeg (à 250 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, smördeg och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och smördeg. Välj mjölkproteinfri glass eller grädde, ex. havre- eller sojabaserad.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i smördegen och välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1020 KJ / 244 kCal
Fett15 g
Salt0.17 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Smält rabarber i ugn
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberdessert
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersylt
Betyg 4 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermuffins med mandelmassa
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberpaj med kardemummakräm
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga