Charkuteri på selleri med mascarpone
Den klassiska charkbrickan har fått en vego utmanare! Avnjut tunna skivor picklad rotselleri med en kräm på mascarponeost och rosmarin. Extra crunch till rätten adderas genom rostade valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 liten rotselleri (à ca 500 g)
125 g mascarpone eller ricotta
1 msk olivolja
1/2 msk hackad rosmarin
2 krm salt
1 dl valnötter
Serveringsförslag
surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1018 KJ / 243 kCal
Fett21 g
Salt1.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättegott om man kompletterade med 1-2 tunna skivor kallrökt skinka. Torr äppelcider till passar otroligt bra.
Karin
2022-09-30Smakade inte bra, bättre å bara byta ut sellerin mot lite parma, och skita i inläggningen, då har man en charkbricka. Detta har inget som helst å göra med chark.
Anders
2021-08-27