Charkuteri på selleri med mascarpone

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
2
Charkuteri på selleri med mascarpone

Den klassiska charkbrickan har fått en vego utmanare! Avnjut tunna skivor picklad rotselleri med en kräm på mascarponeost och rosmarin. Extra crunch till rätten adderas genom rostade valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Charkuteri på selleri med mascarpone

Ingredienser

4 portioner
1 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 liten rotselleri (à ca 500 g)
125 g mascarpone eller ricotta
1 msk olivolja
1/2 msk hackad rosmarin
2 krm salt
1 dl valnötter

Serveringsförslag

surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott om man kompletterade med 1-2 tunna skivor kallrökt skinka. Torr äppelcider till passar otroligt bra.

Karin

2022-09-30

Smakade inte bra, bättre å bara byta ut sellerin mot lite parma, och skita i inläggningen, då har man en charkbricka. Detta har inget som helst å göra med chark.

Anders

2021-08-27

Näringsvärde per portion

Energi1018 KJ / 243 kCal
Fett21 g
Salt1.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakor med citrusmascarpone
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm parmesan- och kronärtskocksdipp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga