Charkuteri på selleri med mascarpone

5
2
Charkuteri på selleri med mascarpone

Den klassiska charkbrickan har fått en vego utmanare! Avnjut tunna skivor picklad rotselleri med en kräm på mascarponeost och rosmarin. Extra crunch till rätten adderas genom rostade valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Charkuteri på selleri med mascarpone

Ingredienser

4 portioner
1 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 liten rotselleri (à ca 500 g)
125 g mascarpone eller ricotta
1 msk olivolja
1/2 msk hackad rosmarin
2 krm salt
1 dl valnötter

Serveringsförslag

surdegsbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt till crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Karin

2022-09-30

Jättegott om man kompletterade med 1-2 tunna skivor kallrökt skinka. Torr äppelcider till passar otroligt bra.

Anders

2021-08-27

Smakade inte bra, bättre å bara byta ut sellerin mot lite parma, och skita i inläggningen, då har man en charkbricka. Detta har inget som helst å göra med chark.

Näringsvärde per portion

Energi 1018 KJ / 243 kCal
Fett 21 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden