Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

En rätt på restaurangnivå som de flesta klarar av att laga hemma! Frasigt friterade jordärtskockschips tillsammans med stekt svamp och krämig, rå äggula är ett perfekt tilltugg som gör intryck på gästerna.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

Ingredienser

4 portioner
6 - 8   jordärtskockor
ca 1 l  frityrolja
2   gula lökar
3 msk  smör
500 g  blandad svamp
1/2 msk  konc grönsaksfond
1 dl  vatten
4   äggulor
1   ask smörgåskrasse (à 100 g)
salt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in dem.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1359 KJ / 324 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Friterad jordärtskocka
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga