Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

1
0
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

En rätt på restaurangnivå som de flesta klarar av att laga hemma! Frasigt friterade jordärtskockschips tillsammans med stekt svamp och krämig, rå äggula är ett perfekt tilltugg som gör intryck på gästerna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

Ingredienser

4 portioner
6 - 8
jordärtskockor
ca 1 l
frityrolja
2
gula lökar
3 msk
smör
500 g
blandad svamp
1/2 msk
konc grönsaksfond
1 dl
vatten
4
äggulor
1
ask smörgåskrasse (à 100 g)
-
salt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in dem.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1359 KJ / 324 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept