Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

En rätt på restaurangnivå som de flesta klarar av att laga hemma! Frasigt friterade jordärtskockschips tillsammans med stekt svamp och krämig, rå äggula är ett perfekt tilltugg som gör intryck på gästerna.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
6 - 8 jordärtskockor
ca 1 l frityrolja
2 gula lökar
3 msk smör
500 g blandad svamp
1/2 msk konc grönsaksfond
1 dl vatten
4 äggulor
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
salt
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Tips
Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in dem.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1359 KJ / 324 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g
Kommentarer