Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Den här rätten hyllar den mumsiga moroten. Tillsammans med linser, fänkål, yoghurt smaksatt med flädersirap och den marockanska kryddblandningen ras el hanout får moroten skina som den förtjänar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
Fläderyoghurt
1 dl konc flädersaft
2 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt
Linser
2 dl torkade linser (t ex belugalinser)
1 msk olivolja
Fänkålssallad
1 fänkål (à ca 300 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm flingsalt
Rostade morötter
4 morötter
2 krm salt
1/2 msk olivolja
1 tsk ras el hanout
8 späda knippmorötter eller snackmorötter
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Använd morotsblasten till att göra en pesto på.
Har du lagat receptet?
Kommentarer