Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt
Den här rätten hyllar den mumsiga moroten. Tillsammans med linser, fänkål, yoghurt smaksatt med flädersirap och den marockanska kryddblandningen ras el hanout får moroten skina som den förtjänar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Fläderyoghurt
1 dl konc flädersaft
2 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt
Linser
2 dl torkade linser (t ex belugalinser)
1 msk olivolja
Fänkålssallad
1 fänkål (à ca 300 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm flingsalt
Rostade morötter
4 morötter
2 krm salt
1/2 msk olivolja
1 tsk ras el hanout
8 späda knippmorötter eller snackmorötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer