Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Den här rätten hyllar den mumsiga moroten. Tillsammans med linser, fänkål, yoghurt smaksatt med flädersirap och den marockanska kryddblandningen ras el hanout får moroten skina som den förtjänar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Fläderyoghurt

1 dl konc flädersaft
2 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt

Linser

2 dl torkade linser (t ex belugalinser)
1 msk olivolja

Fänkålssallad

1 fänkål (à ca 300 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm flingsalt

Rostade morötter

4 morötter
2 krm salt
1/2 msk olivolja
1 tsk ras el hanout
8 späda knippmorötter eller snackmorötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Marockanska viltfärsspett
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddigt ris med lax och sockerärtor
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockansk kyckling med sötpotatiskross
Betyg 3.1 av 5.
145 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig kebab med renskav
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockansk Lammstek
Betyg 2.8 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädersirap
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga