Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Den här rätten hyllar den mumsiga moroten. Tillsammans med linser, fänkål, yoghurt smaksatt med flädersirap och den marockanska kryddblandningen ras el hanout får moroten skina som den förtjänar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Fläderyoghurt

1 dl  konc flädersaft
2 dl  matyoghurt (10%)
2 krm  salt

Linser

2 dl  torkade linser (t ex belugalinser)
1 msk  olivolja

Fänkålssallad

1   fänkål (à ca 300 g)
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  olivolja
1 krm  flingsalt

Rostade morötter

4   morötter
2 krm  salt
1/2 msk  olivolja
1 tsk  ras el hanout
8   späda knippmorötter eller snackmorötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Flädersirap
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Isglass med hallon och fläder
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och fläderdryck
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salt & Sills iste
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad gurka med chili
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläderspritzer
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga