Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

0
0
Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Den här rätten hyllar den mumsiga moroten. Tillsammans med linser, fänkål, yoghurt smaksatt med flädersirap och den marockanska kryddblandningen ras el hanout får moroten skina som den förtjänar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Fläderyoghurt

1 dl
konc flädersaft
2 dl
matyoghurt (10%)
2 krm
salt

Linser

2 dl
torkade linser (t ex belugalinser)
1 msk
olivolja

Fänkålssallad

1
fänkål (à ca 300 g)
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
olivolja
1 krm
flingsalt

Rostade morötter

4
morötter
2 krm
salt
1/2 msk
olivolja
1 tsk
ras el hanout
8
späda knippmorötter eller snackmorötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Använd morotsblasten till att göra en pesto på.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept