Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

0
0
Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Den här rätten hyllar den mumsiga moroten. Tillsammans med linser, fänkål, yoghurt smaksatt med flädersirap och den marockanska kryddblandningen ras el hanout får moroten skina som den förtjänar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Fläderyoghurt

1 dl konc flädersaft
2 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt

Linser

2 dl torkade linser (t ex belugalinser)
1 msk olivolja

Fänkålssallad

1 fänkål (à ca 300 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm flingsalt

Rostade morötter

4 morötter
2 krm salt
1/2 msk olivolja
1 tsk ras el hanout
8 späda knippmorötter eller snackmorötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Använd morotsblasten till att göra en pesto på.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer