Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja
Likt kräftor kokas persiljerötter i en lag av öl och krondill vilket ger rotfrukten en örtig och djup smak. Serveras tillsammans med en kräm gjord på kikärtor, grädde och rökt ost och toppas med persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
8 persiljerötter
1 l vatten
1 ljus öl (à 33 cl)
1 tsk strösocker
3/4 msk salt
5 buketter krondill
1 förp kokta kikärtor (à ca 390 g)
100 g riven rökt ost
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
1 tsk olivolja
2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 475 kCal
Fett20 g
Salt1.4 g
Kolhydrater49 g
Protein17 g
Kommentar
Supergott! Också rätt enkelt och snabbt :) Med måtten i recepten passar den som förrätt men vi fördubblade och fick då en bra huvudrätt.
Sara
2021-09-03