Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

Likt kräftor kokas persiljerötter i en lag av öl och krondill vilket ger rotfrukten en örtig och djup smak. Serveras tillsammans med en kräm gjord på kikärtor, grädde och rökt ost och toppas med persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

Ingredienser

4 portioner
8   persiljerötter
1 l  vatten
1   ljus öl (à 33 cl)
1 tsk  strösocker
3/4 msk  salt
5   buketter krondill
1   förp kokta kikärtor (à ca 390 g)
100 g  riven rökt ost
1 dl  vispgrädde
salt
svartpeppar
1   kruka persilja
1 tsk  olivolja
2 tsk  färskpressad citronjuice

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Supergott! Också rätt enkelt och snabbt :) Med måtten i recepten passar den som förrätt men vi fördubblade och fick då en bra huvudrätt.

Sara

2021-09-03

Näringsvärde per portion

Energi1983 KJ / 475 kCal
Fett20 g
Salt1.4 g
Kolhydrater49 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Kräftlag
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtssnacks
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade persiljerötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga