Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

1
1
Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

Likt kräftor kokas persiljerötter i en lag av öl och krondill vilket ger rotfrukten en örtig och djup smak. Serveras tillsammans med en kräm gjord på kikärtor, grädde och rökt ost och toppas med persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

Ingredienser

4 portioner
8
persiljerötter
1 l
vatten
1
ljus öl (à 33 cl)
1 tsk
strösocker
3/4 msk
salt
5
buketter krondill
1
förp kokta kikärtor (à ca 390 g)
100 g
riven rökt ost
1 dl
vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka persilja
1 tsk
olivolja
2 tsk
färskpressad citronjuice

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Sara

2021-09-03

Supergott! Också rätt enkelt och snabbt :) Med måtten i recepten passar den som förrätt men vi fördubblade och fick då en bra huvudrätt.

Näringsvärde per portion

Energi 1983 KJ / 475 kCal
Fett 20 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 49 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept