Baconlindad svartrot med dragonkräm

1
1
Baconlindad svartrot med dragonkräm

Ett härligt inslag på buffébordet! Svartrot inlindad i salt och krispigt bacon serveras på en bädd av dragonkräm. På toppen? Vinägerkokt rödlök och strimlad nori. En unik och vacker rätt som imponerar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Baconlindad svartrot med dragonkräm

Ingredienser

4 portioner
1 kruka dragon
1 tomat
65 g färsk bladspenat
1 skalad vitlöksklyfta
3 dl iskall rapsolja
salt
svartpeppar
6 - 8 svartrötter
2 msk färskpressad citronjuice
1 förp bacon (à 125 g)
2 msk rapsolja
1 rödlök
1/2 dl sherryvinäger
1 noriark (torkat sjögräsark)

Till servering

gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Sanna

2021-09-11

Spännande recept men mycket brister. 150°C i 15 min räckte inte alls ens till de tunnaste rötterna. 175°C i 30-45 min funkade bättre. Varmluft+grill är att rekommendera om man har det på sin ugn för att få baconet lite krispigt. Såsen saknade rejält med smak och syra. Pressade ner en halv citron. Vet inte riktigt vad noribladen skulle tillföra, umami kanske(?) men kändes överdrivet.

Näringsvärde per portion

Energi 3632 KJ / 868 kCal
Fett 82 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 24 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden