Baconlindad svartrot med dragonkräm

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Baconlindad svartrot med dragonkräm

Ett härligt inslag på buffébordet! Svartrot inlindad i salt och krispigt bacon serveras på en bädd av dragonkräm. På toppen? Vinägerkokt rödlök och strimlad nori. En unik och vacker rätt som imponerar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Baconlindad svartrot med dragonkräm

Ingredienser

4 portioner
1 kruka dragon
1 tomat
65 g färsk bladspenat
1 skalad vitlöksklyfta
3 dl iskall rapsolja
salt
svartpeppar
6 - 8 svartrötter
2 msk färskpressad citronjuice
1 förp bacon (à 125 g)
2 msk rapsolja
1 rödlök
1/2 dl sherryvinäger
1 noriark (torkat sjögräsark)

Till servering

gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Spännande recept men mycket brister. 150°C i 15 min räckte inte alls ens till de tunnaste rötterna. 175°C i 30-45 min funkade bättre. Varmluft+grill är att rekommendera om man har det på sin ugn för att få baconet lite krispigt. Såsen saknade rejält med smak och syra. Pressade ner en halv citron. Vet inte riktigt vad noribladen skulle tillföra, umami kanske(?) men kändes överdrivet.

Sanna

2021-09-11

Näringsvärde per portion

Energi3632 KJ / 868 kCal
Fett82 g
Salt1.6 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinsglacerade svartrötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfrukter med getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsbräserade svartrötter
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga