Baconlindad svartrot med dragonkräm
Ett härligt inslag på buffébordet! Svartrot inlindad i salt och krispigt bacon serveras på en bädd av dragonkräm. På toppen? Vinägerkokt rödlök och strimlad nori. En unik och vacker rätt som imponerar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 kruka dragon
1 tomat
65 g färsk bladspenat
1 skalad vitlöksklyfta
3 dl iskall rapsolja
salt
svartpeppar
6 - 8 svartrötter
2 msk färskpressad citronjuice
1 förp bacon (à 125 g)
2 msk rapsolja
1 rödlök
1/2 dl sherryvinäger
1 noriark (torkat sjögräsark)
Till servering
gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3632 KJ / 868 kCal
Fett82 g
Salt1.6 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g
Kommentar
Spännande recept men mycket brister. 150°C i 15 min räckte inte alls ens till de tunnaste rötterna. 175°C i 30-45 min funkade bättre. Varmluft+grill är att rekommendera om man har det på sin ugn för att få baconet lite krispigt. Såsen saknade rejält med smak och syra. Pressade ner en halv citron. Vet inte riktigt vad noribladen skulle tillföra, umami kanske(?) men kändes överdrivet.
Sanna
2021-09-11