Pasta på kålrot med kantareller och surkål
Pasta på kålrot? Ja det går faktiskt! Tunna, långa strimlor av kålrot kokas al dente och serveras med en syrlig sås gjord på surkål. Toppa “pastan” med smörstekta kantareller, krispiga brödsmulor och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Kålrot
1 kålrot (à ca 1 kg)
Brödsmulor
1 skiva formbröd (gärna surdeg)
1/2 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm salt
Sås
1 liten gul lök
2 cm ingefära
1 msk olivolja
200 g surkål
1 dl vatten
50 g smör
Kantareller
200 g kantarell
3 msk smör
salt
svartpeppar
Till servering
1 dl plockad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1554 KJ / 373 kCal
Fett26 g
Salt3.3 g
Kolhydrater23 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nämän snälla nån vad gott!! Kommer bli en ny favorit🤩
Jacqueline
2023-09-19Oväntat gott!
Malin
2021-10-15Följde receptet exakt - som jag hittade i Buffe'!! Utom att jag fattades en mandolin :) Osthyvel gick sådär.... Men... Galet gott!!!!
Carina
2021-09-10