Pasta på kålrot med kantareller och surkål

6
2 Klimatsmart
Pasta på kålrot med kantareller och surkål

Pasta på kålrot? Ja det går faktiskt! Tunna, långa strimlor av kålrot kokas al dente och serveras med en syrlig sås gjord på surkål. Toppa “pastan” med smörstekta kantareller, krispiga brödsmulor och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Pasta på kålrot med kantareller och surkål

Ingredienser

4 portioner

Kålrot

1 kålrot (à ca 1 kg)

Brödsmulor

1 skiva formbröd (gärna surdeg)
1/2 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm salt

Sås

1 liten gul lök
2 cm ingefära
1 msk olivolja
200 g surkål
1 dl vatten
50 g smör

Kantareller

200 g kantarell
3 msk smör
salt
svartpeppar

Till servering

1 dl plockad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Malin

2021-10-15

Oväntat gott!

Carina

2021-09-10

Följde receptet exakt - som jag hittade i Buffe'!! Utom att jag fattades en mandolin :) Osthyvel gick sådär.... Men... Galet gott!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1554 KJ / 373 kCal
Fett 26 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 23 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden