Pannkaksfabriken på Gotland
Kan ni gissa hur många raggmunkar man gör i minuten i pannkaksfabriken på Gotland?
Om du älskar ost i mat så är Folke osten för dig. Den passar i allt men godast blir den i en lasagne, i en pasta eller som en pesto. Frågan är: kan det vara Sveriges godaste ost?
Här hittar ni alla våra olika ostar
Här har ni en ost gjord på svensk mjölk. Denna grynpipiga ost (va??), ja, med det menar vi att den smakar lite som en Gruyère eller en schweizisk Appenzeller. Fint ska det va! Ja ni hör ju, den här osten har allt man kan önska. Här listar vi våra bästa recept där Folke-osten spelar huvudrollen.
Vanlig pesto släng dig i väggen! Den här otroliga röran innehåller rostade hasselnötter, persilja och Folkeost. En otrolig smakupplevelse för prick alla.
Lasagne är ju givetvis supergott men om man spetsar den med Folke-ost så blir den ännu godare. Förutom Folke innehåller den aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en oerhört fyllig tomatsås.
Alla som gillar tacopaj räcker upp ett nachochips! Den här tacopajen får en otrolig smak tack vare den smakrika Folkeosten. Toppa hela härligheten med nachos för extra krisp.
Vill du veta hemligheten till en perfekt bolognese? Man toppar den med Folke-ost!
Kräftpaj med riktig mycket smak av kräftstjärtar och dill. Använd gärna en ost med mycket smak, så blir din kräftpaj ännu godare. Pajen kan serveras både varm, ljummen eller kall, allt blir lika gott.
KräftpajPaj med riktigt mycket dillsmak som passar fint att servera till både kräftor och räkor eller andra skaldjur. Använd en god hårdost i fyllningen så blir din ostpaj ännu mer smakrik. Pajen passar fint att servera både varm, ljummen eller kall.
Ostpaj med dill2017 såg Folke-osten dagens ljus. Folke kom till för att vi ville skapa en ost som görs helt och hållet i Sverige, där vi använder svensk mjölk. Men trots att denna grynpipiga ost helt är gjord på svenska ingredienser så påminner den en aning om Grùyere och Appenzeller.
Tips! Skär osten i kuber och ät den precis som den är eller testa att smälta den i en lasagne eller i en grilled cheese-macka.
Kan ni gissa hur många raggmunkar man gör i minuten i pannkaksfabriken på Gotland?
Att välja mat från Sveriges bönder är bra för alla. Sveriges bönder står för en stor del av maten i våra hyllor och det är ett sortiment som växer.
Har du sett den svenska grillosten i hyllorna när du är och handlar? Här hittar du alla våra recept med grillost.
Har du sett den svenska grillosten i hyllorna när du är och handlar? Då kanske du har undrat varför vi skapade en ost som smakar och ser ut nästan precis som den cypriotiska halloumin? Här får du svaret på hur den svenska grillosten kom till.
Det finns många anledningar till att välja svensk mat. Smaken, kvalitén och lägre klimatavtryck, men också för att säkra Sveriges jordbruk. Genom att köpa svensk mat hjälper du bönderna att hålla sina verksamheter vid liv.
Vete, korn, havre och råg. De svenska sädesslagen är en fantastiskt kärnfull kvartett både när det gäller näring och smak. Här finns allt du behöver veta!
Några hundra eller flera hundratusen? Vi har varit på pannkasfabriken på Gotland!
Att göra medvetna val i butiken kan kännas som en riktig snårskog. Ska man handla svensk och närodlad mat, ekologisk mat eller mat i säsong? Vi hjälper dig att göra val som gynnar både klimatet och bönderna.