Glutenfri vegolasagne med Folke
En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 aubergine
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
200 g färskost (av cream cheese-typ)
2 dl mjölk
130 g pesto arrabbiata
2 dl riven ost (gärna Folke)
250 g glutenfria lasagneplattor
Till servering
pesto
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott
Eva
2025-01-07God smak! Men jag minskade pesto arribiata till hälften, ändå blev det starkt. Men som sagt en god lasagne som jag kan tänka mig att laga igen.
Siw
2023-10-01Gott!
Lena
2022-08-30