Kräftpaj

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
2
Kräftpaj

Kräftpaj med riktig mycket smak av kräftstjärtar och dill. Använd gärna en ost med mycket smak, så blir din kräftpaj ännu godare. Pajen kan serveras både varm, ljummen eller kall, allt blir lika gott.

Kräftpaj

Ingredienser

6 portioner

Pajskal

150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning

2 krukor dill
3 dl avrunna kräftstjärtar
400 g riven ost (gärna folkeost)
6 ägg
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Blev jättegott! Hade prästost istället för folkeost och hälften av mjölet byttes till grahamsmjöl för en rustikare pajdeg. Fick mer fyllning än vad pajformen kunde fyllas med så nästa gång tar jag en pajform med högre kanter. Den överblivna fyllningen fick bli en omelett :)

Ida

2023-11-28

Supergod paj! Då vi just nu måste äta både glutenfritt och mjölkproteinfritt böt jag ut vetemjölet till glutenfri mjölmix och smöret till mjölkfritt margarin. I pajen hade jag havregrädde och havremjölk samt vegansk ost, både riven och feta. Blev verkligen supergott! Detta ska göras igen.

Therese

2023-02-02

Näringsvärde per portion

Energi3482 KJ / 832 kCal
Fett62 g
Salt3.3 g
Kolhydrater32 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prästostpaj med kräftsallad
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddosttoast med kräftstjärtar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västkustpaj
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga