Kräftpaj
Kräftpaj med riktig mycket smak av kräftstjärtar och dill. Använd gärna en ost med mycket smak, så blir din kräftpaj ännu godare. Pajen kan serveras både varm, ljummen eller kall, allt blir lika gott.
Ingredienser
6 portioner
Pajskal
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning
2 krukor dill
3 dl avrunna kräftstjärtar
400 g riven ost (gärna folkeost)
6 ägg
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3482 KJ / 832 kCal
Fett62 g
Salt3.3 g
Kolhydrater32 g
Protein36 g
Kommentarer
Blev jättegott! Hade prästost istället för folkeost och hälften av mjölet byttes till grahamsmjöl för en rustikare pajdeg. Fick mer fyllning än vad pajformen kunde fyllas med så nästa gång tar jag en pajform med högre kanter. Den överblivna fyllningen fick bli en omelett :)
Ida
2023-11-28Supergod paj! Då vi just nu måste äta både glutenfritt och mjölkproteinfritt böt jag ut vetemjölet till glutenfri mjölmix och smöret till mjölkfritt margarin. I pajen hade jag havregrädde och havremjölk samt vegansk ost, både riven och feta. Blev verkligen supergott! Detta ska göras igen.
Therese
2023-02-02