Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopaj med nachos och Folke-ost

En supersmarrig, lättlagad rätt för stora och små. Fyll den färdiga pajdegen med tacokryddad köttfärs, gyllene majskorn och riven Folke-ost. Toppa allt med nachos för extra krisp och grädda i ugnen till osten smält och pajskalet blivit perfekt frasigt. Servera tacopajen med era bästa tacotillbehör och låt det väl smaka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port), och nagga botten med en gaffel. Täck eventuellt kanterna med lite folie. Grädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skala och skiva löken, Stek färs och lök i oljan i en stekpanna. Låt majsen rinna av. Rör ner kryddmix, majs och tomatkross i stekpannan och låt koka ca 5 minuter. Häll upp i pajskalet. Riv osten och vänd ner hälften av den.
  4. Blanda resten av osten med crème fraiche och klicka på pajen.
  5. Toppa pajen med krossade chips och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Till servering: Servera gärna pajen med jalapeños, gräddfil, sallad, tomater och koriander.

För alla

Kontrollera innehållet i pajdegen, nachochipsen och kryddmixen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
Paj
  • 250 g färsk pajdeg
  • 1 rödlök
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 340 g majskorn
  • 1 påse taco kryddmix (à 28 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl riven ost (gärna Folke)
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g tortillachips
Till servering
  • jalapeños
  • sallad, tomater och koriander
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4823 kJ / 1152 kCal