Pasta med svampbolognese
Hemligheten till en perfekt bolognese är kryddningen, och att den gärna får koka till sig lite i pannan! Härliga grönsaker bryns och vänds ned i grytan, och vad vore en gryta utan vitlök? Rucola och riven ost är sedan givna komplement på din tallrik ihop med kvällens middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2024
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
250 g champinjoner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 msk olivolja
1/2 förp soltorkad tomatcrème (à 140 g)
1 tsk torkad timjan
1 förp passerade tomater (à 500 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna route eller spaghetti)
1 dl riven ost (gärna folkeost)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2174 KJ / 519 kCal
Fett12 g
Salt2.8 g
Kolhydrater76 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men skulle behövt mer kryddor för min smak. Kommer laga igen men då krydda mer.
Maria
2024-11-07Helt galet gott. -äter mycket vegetariskt & detta var kanon. Körde lite extra vitlök & liiite cayennepeppar, men grundreceptet är så bra, så eg behöver man inte lägga till ngt.
Pamela
2024-10-18Denna var j'ttegod om man stekte lök tillsammans med smör och smoked paprika pulver/krydda, mums
Josefine
2024-08-22