UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med svampbolognese

Hemligheten till en perfekt bolognese är kryddningen, och att den gärna får koka till sig lite i pannan! Härliga grönsaker bryns och vänds ned i grytan, och vad vore en gryta utan vitlök? Ruccola och riven ost är sedan givna komplement på din tallrik ihop med kvällens middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och riv morötter och svamp grovt på ett rivjärn.
  2. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Bryn lök, vitlök, morötter och svamp i olivoljan i en gryta. 
  4. Rör ner tomatpuré och timjan och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt passerade tomater, smulade buljongtärningar, vatten och linser. Sjud ca 12 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera spaghettin med svampbolognesen, riven ost och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 250 g champinjoner
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 1 dl riven ost (gärna folkeost)
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2174 kJ / 519 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept