Ostpaj med dill
Paj med riktigt mycket dillsmak som passar fint att servera till både kräftor och räkor eller andra skaldjur. Använd en god hårdost i fyllningen så blir din ostpaj ännu mer smakrik. Pajen passar fint att servera både varm, ljummen eller kall.
Ingredienser
6 portioner
Pajskal
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning
2 krukor dill
400 g riven ost (gärna folkeost)
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3210 KJ / 767 kCal
Fett60 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein27 g
Kommentarer
Jättegod! Uppskattades mycket av ett helt gäng ihop med bland annat rökt lax. Deborah
Deborah
2023-04-25Borde det inte stå hur många bakformar med löstagbar botten man ska ha beroende på hur stor sats man gör? Nu står det en pajform både vid 4, 8 och 12 portioner. Mvh Deborah
Deborah
2023-04-20Jättegod!
Carolina
2022-08-24