Sting i maten
Söt, stark eller sötstark
Älskar du också senap? Spana in våra goda recept med senap i fokus!
Cheesy
Grönmögelosten är en vattendelare som, säga vad man vill, ändå hör julen och vintern till. En ost som kan avnjutas både varm och kall som tilltugg eller smakförhöjare i allt från pasta till pizza och gratänger. Här listar vi 12 goda recept med ädelost!
Tips! Ladda upp för glöggminglet? Inspireras här.

Brûléebränd ädelost på smörstekt brioche är perfekt som förrätt eller som tillbehör på ostbrickan. Den krämiga och smakrika ostens karamelliserade yta tillsammans med det söta rostade brödet samt tunna skivor av krispigt päron blir helt klart en ny favorit!

Lyxa till glöggminglet med denna krämiga ädelostdipp toppad med rödlöksmarmelad med smak av portvin och apelsin, rostade nötter och finhackad gräslök. Servera dippen med valfria kex och grönsaksstavar.

Rödbetor och ädelost är en utmärkt kombination! Här får de två smakkompisarna ta plats på en vit pizza med bland annat rostade nötter och salvia som passar lika bra till middag som tilltugg till fördrinken.

Dessa läckra, hembakade skorpor med ädelost och rostad lök är både smakrika och krispiga – perfekta som snacks, på ostbrickan tillsammans med marmelad eller som ätbar julklapp.

En grönkålssallad som bjuder på underbara texturer i form av ugnsbakad rotselleri, krispiga krutonger av vörtbröd, krämig ädelost och knapriga pumpakärnor. Gör sig bra på buffébordet då den går utmärkt att förbereda i förväg.

Ädelostpasta med grädde, purjolök och knaprigt bacon skapar en härlig smakkomposition på max 30 minuter. En rätt som passar lika bra till vardag som till fest!

En krämig potatisgratäng passar till det mesta och gör sällan någon besviken. Prova att ta gratängen till en ny nivå med smakrik ädelost som gifter sig utmärkt med potatisen i denna gräddiga härlighet!

Gillar du pepparkakor med ädelost? Då måste du testa den här mjuka, smörstekta pepparkakan med gräddig ädelostkräm! Toppa med tunna päronskivor, valnötter och malen svartpeppar.

En kålsallad till julbordet där strimlad spetskål och krispigt äpple utgör grunden. Toppa salladen med ägghalvor, varmrökt lax, ädelost och valnötter. Senapsdressingen gör salladen komplett.

Prova vårt tips på pizzatopping, inspirerad av råvaror som ofta blir kvar efter julfirandet. Pizza med rödkål, valnötter och ädelost lagar du enkelt med en färdig pizzadeg. Toppen när du vill använda julens rester på ett nytt sätt!

Att trycka till den kokta potatisen med en gaffel innan du rostar den kommer ta den till krispigare höjder. Toppa den ugnsrostade potatisen med ädelostkräm, selleri, jalapeño och het sriracha och servera som finger food, tillbehör eller på buffébordet.

Det italienska matbrödet focaccia är ett fluffigt och mumsigt bröd som görs i långpanna och kan toppas med det mesta – I det här receptet smakrik ädelost och saftiga, söta fikon.

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.
Söt, stark eller sötstark
Älskar du också senap? Spana in våra goda recept med senap i fokus!
Här kommer fakta och mängder med goda recept med vinterns favoritfrukt apelsinen.
Örtigt
Vi djupdyker i örten rosmarin och bjuder på matnyttig fakta och goda recept.