Julig kålsallad med lax och ädelost

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
5
Julig kålsallad med lax och ädelost

En kålsallad till julbordet där strimlad spetskål och krispigt äpple utgör grunden. Toppa salladen med ägghalvor, varmrökt lax, ädelost och valnötter. Senapsdressingen gör salladen komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Julig kålsallad med lax och ädelost

Ingredienser

6-8 portioner
6 löskokta ägg

Dressing

1 dl olivolja
2 1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 tsk senap
2 krm svartpeppar
300 g spetskål
3 syrliga äpplen
1 tsk färskpressad citronjuice
100 g ädelost
150 g varmrökt lax
1 1/2 dl gräslök
1 1/2 dl persilja
1 1/2 dl rostade grovhackade valnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Så himla gott och krispigt med spetskålen. Den är mycket matig så det krävs inget mer än lite bröd till.

Helene

2024-12-12

Så gott. Jag använde get ost och lax. Har gjort den här flera gånger nu och den är alltid lika gott. Tänkte använder solros frö eller pinje nötter nästa gång eftersom jag tycker inte om valnötter.

Gail

2024-01-09

Gott, nyttigt och festligt!

Bo arne

2021-12-13

Näringsvärde per portion

Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Spenatsallad med valnötter, russin och ädelost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med ädelost och aprikoser
Betyg 4.7 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga