Julig kålsallad med lax och ädelost

11
2
Julig kålsallad med lax och ädelost

En kålsallad till julbordet där strimlad spetskål och krispigt äpple utgör grunden. Toppa salladen med ägghalvor, varmrökt lax, ädelost och valnötter. Senapsdressingen gör salladen komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Julig kålsallad med lax och ädelost

Ingredienser

6-8
6
löskokta ägg

Dressing

1 dl
olivolja
2.5 msk
rödvinsvinäger
1 msk
dijonsenap
0.5 tsk
senap
2 krm
svartpeppar
300 g
spetskål
3
syrliga äpplen
1 tsk
färskpressad citronjuice
100 g
ädelost
150 g
varmrökt lax
1.5 dl
gräslök
1.5 dl
persilja
1.5 dl
rostade grovhackade valnötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Byt ut laxen mot knaperstekt bacon.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Hanna

12/12/2019

Så himla god!

Susanna

12/2/2019

Jag gjorde en variant på salladen med ungsbakad lax och fetaost istället, blev jättegott! Rekomenderas verkligen

Näringsvärde per portion

Energi 1779 KJ / 425 kCal
Fett 34 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept