Julig kålsallad med lax och ädelost
En kålsallad till julbordet där strimlad spetskål och krispigt äpple utgör grunden. Toppa salladen med ägghalvor, varmrökt lax, ädelost och valnötter. Senapsdressingen gör salladen komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
6 löskokta ägg
Dressing
1 dl olivolja
2 1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 tsk senap
2 krm svartpeppar
300 g spetskål
3 syrliga äpplen
1 tsk färskpressad citronjuice
100 g ädelost
150 g varmrökt lax
1 1/2 dl gräslök
1 1/2 dl persilja
1 1/2 dl rostade grovhackade valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein18 g
Kommentarer
Så himla gott och krispigt med spetskålen. Den är mycket matig så det krävs inget mer än lite bröd till.
Helene
2024-12-12Så gott. Jag använde get ost och lax. Har gjort den här flera gånger nu och den är alltid lika gott. Tänkte använder solros frö eller pinje nötter nästa gång eftersom jag tycker inte om valnötter.
Gail
2024-01-09Gott, nyttigt och festligt!
Bo arne
2021-12-13