UNDER 30 MIN | Medel

Julig kålsallad med lax och ädelost

En kålsallad till julbordet där strimlad spetskål och krispigt äpple utgör grunden. Toppa salladen med ägghalvor, varmrökt lax, ädelost och valnötter. Senapsdressingen gör salladen komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6-7 minuter. Spola i kallt vatten, skala och dela dem i halvor.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
  3. Skiva spetskålen tunt och lägg på ett stort fat. Dela, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar och blanda med citronjuicen.
  4. Smula osten och bryt laxen i bitar.
  5. Finhacka gräslök och persilja.
  6. Varva allt med kålen och toppa med valnötter, gräslök och persilja. Ringla över hälften av dressingen och servera direkt med resten av dressingen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Tips

Byt ut laxen mot knaperstekt bacon.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 6 löskokta ägg
Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 2 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk senap
  • 2 krm svartpeppar
  • 300 g spetskål
  • 3 syrliga äpplen
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 100 g ädelost
  • 150 g varmrökt lax
  • 1 1/2 dl gräslök
  • 1 1/2 dl persilja
  • 1 1/2 dl rostade grovhackade valnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1779 kJ / 425 kCal