Rostad potatis med blue cheese dressing
Att trycka till den kokta potatisen med en gaffel innan du rostar den kommer ta den till krispigare höjder. Toppa den ugnsrostade potatisen med ädelostkräm, selleri, jalapeño och het sriracha och servera som finger food, tillbehör eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4-6 portioner
Potatis
900 g små fasta potatisar
2 - 3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
Topping
1 1/2 dl crème fraiche
70 g ädelost
2 selleristjälkar
1 färsk jalapeño
1/2 dl finskuren gräslök
srirachasås
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Osten kan innehålla löpe.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Gör så här
Tips
Har du naturell yoghurt eller gräddfil hemma? Använd det istället för crème fraiche.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1911 KJ / 457 kCal
Fett29 g
Salt1.4 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergott!
Åsa
2024-02-26Enkelt. Mycket gott! Och snyggt. Vi hade kalkonbacon till.
Irina
2023-11-10Kompletterade med stekt svamp och lufttorkad skinka. Gott.
Andréa
2023-05-27