Rostad potatis med blue cheese dressing
Att trycka till den kokta potatisen med en gaffel innan du rostar den kommer ta den till krispigare höjder. Toppa den ugnsrostade potatisen med ädelostkräm, selleri, jalapeño och het sriracha och servera som finger food, tillbehör eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4-6 portioner
Potatis
900 g små fasta potatisar
2 - 3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
Topping
1 1/2 dl crème fraiche
70 g ädelost
2 selleristjälkar
1 färsk jalapeño
1/2 dl finskuren gräslök
srirachasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi1911 KJ / 457 kCal
Fett29 g
Salt1.4 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag hade fläskfilé till den goda potatisen.
Gunilla
2024-10-02Supergott!
Åsa
2024-02-26Enkelt. Mycket gott! Och snyggt. Vi hade kalkonbacon till.
Irina
2023-11-10