Pizza med rödkål och valnötter
Prova vårt tips på pizzatopping, inspirerad av råvaror som ofta blir kvar efter julfirandet. Pizza med rödkål, valnötter och ädelost lagar du enkelt med en färdig pizzadeg. Toppen när du vill använda julens rester på ett nytt sätt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
2-3 portioner
1 1/2 dl strimlad rödkål
1 tsk smör
1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl crème fraiche
100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
2 msk valnötter
50 g ädelost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per port beräknat på två port.
Energi3657 KJ / 870 kCal
Fett53 g
Salt1 g
Kolhydrater71 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Garnera med granatäpple
Gunilla
2022-12-06Verkar gott! Värt att prova
Bo
2022-11-28