Pizza med rödkål och valnötter

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
2
Pizza med rödkål och valnötter

Prova vårt tips på pizzatopping, inspirerad av råvaror som ofta blir kvar efter julfirandet. Pizza med rödkål, valnötter och ädelost lagar du enkelt med en färdig pizzadeg. Toppen när du vill använda julens rester på ett nytt sätt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Pizza med rödkål och valnötter

Ingredienser

2-3 portioner
1 1/2 dl strimlad rödkål
1 tsk smör
1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl crème fraiche
100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
2 msk valnötter
50 g ädelost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Garnera med granatäpple

Gunilla

2022-12-06

Verkar gott! Värt att prova

Bo

2022-11-28

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är per port beräknat på två port.
Energi3657 KJ / 870 kCal
Fett53 g
Salt1 g
Kolhydrater71 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetspizza med ädelost och valnötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med rödbetor och ädelostdressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med svartkål och ädelost
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatsallad med valnötter, russin och ädelost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga