UNDER 30 MIN | Enkel

Pizza med rödkål och valnötter

Prova vårt tips på pizzatopping, inspirerad av råvaror som ofta blir kvar efter julfirandet. Pizza med rödkål, valnötter och ädelost lagar du enkelt med en färdig pizzadeg. Toppen när du vill använda julens rester på ett nytt sätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2-3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på crème fraiche. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på pizzan. Fördela rödkål, smulad ädelost och valnötter över.
  3. Ställ in högt upp i ugnen 10–15 minuter tills pizzan fått färg.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.

Näringsvärdet är per port beräknat på två port.

Ingredienser

Portioner: 2-3
  • 1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
  • 1 1/2 dl strimlad stekt rödkål
  • 50 g ädelost
  • 2 msk valnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3657 kJ / 870 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept