Brödsallad med rotselleri och ädelost

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Brödsallad med rotselleri och ädelost

En grönkålssallad som bjuder på underbara texturer i form av ugnsbakad rotselleri, krispiga krutonger av vörtbröd, krämig ädelost och knapriga pumpakärnor. Gör sig bra på buffébordet då den går utmärkt att förbereda i förväg.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Brödsallad med rotselleri och ädelost

Ingredienser

6-8 bufféportioner
ca 1 kg rotselleri
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g kylskåpskallt smör
4–5 skivor dagsgammalt vörtbröd
150 g grönkål
100 g ädelost
1 dl rostade pumpakärnor

Dressing

1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
4 tsk honung
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:40:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Goda smaker. Balsamvinäger och rostade grönsaker. Mums!

Anette

2024-12-21

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
124 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med ädelostfikon
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspaj med ädelost
Betyg 3.8 av 5.
210 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonpasta med pumpafrön
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga