Brödsallad med rotselleri och ädelost

En grönkålssallad som bjuder på underbara texturer i form av ugnsbakad rotselleri, krispiga krutonger av vörtbröd, krämig ädelost och knapriga pumpakärnor. Gör sig bra på buffébordet då den går utmärkt att förbereda i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
6-8 bufféportioner
ca 1 kg rotselleri
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g kylskåpskallt smör
4–5 skivor dagsgammalt vörtbröd
150 g grönkål
100 g ädelost
1 dl rostade pumpakärnor
Dressing
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
4 tsk honung
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
00:40:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Den här kommer jag att göra igen och igen.
Agneta
2025-01-26Goda smaker. Balsamvinäger och rostade grönsaker. Mums!
Anette
2024-12-21