Pizza med rödbetor och ädelostdressing

Rödbetor och ädelost är en utmärkt kombination! Här får de två smakkompisarna ta plats på en vit pizza med bland annat rostade nötter och salvia som passar lika bra till middag som tilltugg till fördrinken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
4-6 bufféportioner
Ädelostdressing
1/2 riven vitlöksklyfta
75 g smulad ädelost
1 dl matyoghurt (10 %)
3 msk mjölk
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
Pizza
1 dl grovhackade rostade valnötter
1 kruka salvia (2 dl salviablad, för 4-6 port)
500 g förkokta rödbetor
2 förp pizzadeg (surdegspizza i påse, à ca 400 g)
1 1/2 dl crème fraiche
1 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl finriven ost (t ex lagrad prästost)
mjöl (till utbakning)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer