Ädelostskorpor

Dessa läckra, hembakade skorpor med ädelost och rostad lök är både smakrika och krispiga – perfekta som snacks, på ostbrickan tillsammans med marmelad eller som ätbar julklapp.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
16 st
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl rostad lök
50 g kylskåpskallt smör
60 g mild ädelost
1/4 dl vispgrädde
Gör så här
00:14:00
01:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad menas med att lyfta av locket?
Marit
2024-11-26Hej Marit! Tanken är att dom ska jäsa upp i ugnen så att det blir en stor luftficka i dom. Då delar man dom på hälften, som en tårtbotten så man får två av en. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26Väldigt spröda och goda.
Anna
2024-11-25Hej ! Undrar om man bör ha ungsluckan lite på glänt (någon cm) för att få ut ev fukt ur ugnen ?
Gunnar
2024-11-21Hej Gunnar! Det behövs inte i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-22