Grilla tonfisk i enkla steg med saftigt resultat
Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Hur föredrar du ditt kött? Och hur vet du när köttet är färdigt? Vill du veta EXAKT eller räcker det med ett ungefär? Här visar vi tre olika sätt att testa och hur väl de fungerar.
Tips! Se våra recept på grillat kött.
Här visar vi - med film, bild och text - tre olika sätt att testa om köttet är klart.
Peta på olika ställen i ansiktet och jämför med hur köttet känns.
Kinden = rare
Hakan = medium
Nästippen = well done
Resultat: Lite svårt att känna skillnaden och kan variera mycket beroende på hur man är byggd.
Håll ihop tummen (löst) med olika fingrar och peta på din hand och jämför med köttet.
Rare = tummen och pekfingret
Medium = tummen och ringfingret
Well done = tummen och lillfingret
Resultat: Ganska bra fingervisning (hehe!) för många av oss. Men exakt blir det inte, och även här kan olika händer vara olika byggda och ge en missvisande bild.
Använd en digital termometer och för in den i köttets mitt.
52 grader = rare
58 grader = medium
70 grader = well done
Resultat: Vill du ha perfekt kontroll över slutresultatet så är det här det bästa sättet alla gånger.
Tips! Med denna guide hittar du annars rätt innertemperatur för olika sorters kött och fisk!
Du gör flanksteken otroligt god och saftig genom att låta den suga åt sig smakerna från marinaden innehållande bland annat soja, salladslök och apelsinjuice innan du grillar steken på den heta grillen.
Grillad flankstekSouvlaki är grekiska spett med kött som grillas. I detta recept används fläskfilé eller lammkött med en smakrik marinad på bland annat citron, vitlök och rosmarin. Den marinerade fläskfilén eller lammet skärs i små kuber och träs sedan upp på spett.
SouvlakiEn utvecklad, mer matig variant av en klassisk capresesallad med grillad ryggbiff, sparris, rucola och parmesan som tillägg. Burrata är en italiensk färskost från Apulien. Den är en lyxig blandning mellan mozzarella och krämig grädde.
Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrettGrillad entrecôte serverad i skivor tillsammans med den läckra italienska brödsalladen panzanellasallad. Med sin rika marmorering blir entrecôte perfekt på grillen med sitt saftiga och smakrika kött. Grilla köttet rumstempererat och låt det sedan vila en stund innan du skivar det. Festligt och supergott!
Grillad entrecôte med panzanellasalladKolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Klart du kan grilla! Vi hjälper dig och svarar på alla dina frågor.
Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.
Här presenterar vi våra bästa tips och recept till helgens sköna middagar och umgänge.
Vi bjuder vi på några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten.
Det finns en mängd tips och en drös recept som underlättar för en hälsosam grill. Här har vi samlat våra bästa!
Vi har testat tre olika sätt att snabbt kyla ner dryck inför grillhänget eller picknicken.
På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!