Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Steak sandwich

En lättlagad men lyxig steak sandwich, som är lysande att servera på sommarlunchen. Sandwichen är väldigt mumsig tack vare den möra ryggbiffen, fylliga guacamolen och det färska brödet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär paprikorna i 4 delar och kärna ur. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med den kupade sidan uppåt. Rosta paprikorna i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna. Dra bort det svarta skalet.
  3. Guacamole: Skala, kärna ur och mosa avokadon. Rör ner olivolja, citronjuice och pressad vitlöksklyfta. Blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Stek eller grilla brödskivorna lätt. Stek eller grilla biffarna 2 -3 minuter/sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Gör 4 sandwichar (för 4 port) genom att varva bröd, sallad, guacamole, lök och kött. Toppa med paprika och en diagonalt halvskuren brödskiva.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samltiga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor putsad ryggbiff (4 skivor motsvarar ca 500 g)
  • 2 röda paprikor
  • 8 skivor vitt bröd
  • 1 tunt skivad rödlök
  • valfri sallad
Guacamole
  • 1 avokado
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 470 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden