Att grilla hamburgare är enkelt! Följ dessa 9 steg så garanterat vi en galet god och saftig hamburgare.
Sugen på hamburgare? Här finns alla våra
recept på goda hamburgare.
När du gör din grillade hamburgare behövs inte många ingredienser. Det viktigaste är rätt sorts köttfärs, gärna högrevsfärs som är grövre mald eftersom den har en lite högre fetthalt och en grill så klart!
Köttfärsen kletar inte lika lätt ihop när du har blött händerna i lite vatten. Och om du inte har något emot lite extra fett blir den ännu mer lättarbetad om du smörjer händerna lätt med olja.
Det bästa tricket för att få riktigt saftiga burgare är att inte pressa ihop köttfärsen, då blir burgaren kompakt och upplevs som torr. Dela upp köttfärsen i lagom stora bitar, och forma genom att krama så lite som möjligt.
Blanda alltså inte ihop köttfärsen med kryddorna. Salta och peppra direkt på burgarna när de ligger på grillen.
Använd gärna högrevsfärs som är grövre mald och har lite högre fetthalt.
Pensla burgarna med olja innan du lägger de på grillen så de inte fastnar på gallret.
Se till att ha en sida på grillen för indirekt grillning och en för direkt grillning.
Se till att gallret är riktigt hett när hamburgaren läggs på direkt grillning, vänd inte för tidigt, då finns det risk att den fastnar. Krydda med salt och peppar.
Lägg hamburgarna på den svalare delen av gallret, lägg på locket och grilla hamburgaren indirekt. Hamburgaren är klar när innertemperaturen är 70˚C.
Lägg på en skiva av din favoritost (prova gärna olika!) direkt på burgaren. Låt den smälta under lock.
Grilla också bröden så de får en fin färg och en härligt krispig yta.
Less is more? Glöm det! Ta dina favorittillbehör och bygg ihop en riktigt hög och härlig hamburgare.
Här är 3 smarta tips: