Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Rare, medium eller well done?
3 sätt att testa!
Hur föredrar du ditt kött? Och hur vet du när köttet är färdigt? Vill du veta EXAKT eller räcker det med ett ungefär? Här visar vi tre olika sätt att testa och hur väl de fungerar.
Tips! Se våra recept på grillat kött.
När är köttet klart?
Här visar vi - med film, bild och text - tre olika sätt att testa om köttet är klart.
1. Ansiktet
Peta på olika ställen i ansiktet och jämför med hur köttet känns.
Kinden = rare
Hakan = medium
Nästippen = well done
Resultat: Lite svårt att känna skillnaden och kan variera mycket beroende på hur man är byggd.2. Handen
Håll ihop tummen (löst) med olika fingrar och peta på din hand och jämför med köttet.
Rare = tummen och pekfingret
Medium = tummen och ringfingret
Well done = tummen och lillfingretResultat: Ganska bra fingervisning (hehe!) för många av oss. Men exakt blir det inte, och även här kan olika händer vara olika byggda och ge en missvisande bild.
3. Termometer
Använd en digital termometer och för in den i köttets mitt.
52 grader = rare
58 grader = medium
70 grader = well done
Resultat: Vill du ha perfekt kontroll över slutresultatet så är det här det bästa sättet alla gånger.
Tips! Med denna guide hittar du annars rätt innertemperatur för olika sorters kött och fisk!
5 recept på grillat kött

Grillad flankstek
Du gör flanksteken otroligt god och saftig genom att låta den suga åt sig smakerna från marinaden innehållande bland annat soja, salladslök och apelsinjuice innan du grillar steken på den heta grillen.

Souvlaki
Souvlaki är grekiska spett med kött som grillas. I detta recept används fläskfilé eller lammkött med en smakrik marinad på bland annat citron, vitlök och rosmarin. Den marinerade fläskfilén eller lammet skärs i små kuber och träs sedan upp på spett.

Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett
En utvecklad, mer matig variant av en klassisk capresesallad med grillad ryggbiff, sparris, rucola och parmesan som tillägg. Burrata är en italiensk färskost från Apulien. Den är en lyxig blandning mellan mozzarella och krämig grädde.

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt
Marinaden med ingefära, sambal oelek och soja ger en asiatisk touch på kycklingen i det här receptet. Till detta serverar du sötpotatis och palsternacka som först tillagas i ugnen och sedan blandas med yoghurt kryddad med koriander. Smaklig måltid!

Grillad entrecôte med panzanellasallad
Grillad entrecôte serverad i skivor tillsammans med den läckra italienska brödsalladen panzanellasallad. Med sin rika marmorering blir entrecôte perfekt på grillen med sitt saftiga och smakrika kött. Grilla köttet rumstempererat och låt det sedan vila en stund innan du skivar det. Festligt och supergott!
Innan du grillar...
Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Artiklar Visar 602 stycken
Hur grillar man?
Allt du behöver veta
Klart du kan grilla! Vi hjälper dig och svarar på alla dina frågor.
Buffé testar marinad
Marinad!
Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.
Vegansk grillmiddag
Inspiration
Fixa en helgrön grillmiddag som får det att vattnas i munnen på alla.
Det kallas Prepp!
Bli bättre grillare!
Vi bjuder vi på några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten.
Helgrecepten du måste prova
Buffé tipsar
Här presenterar vi våra bästa tips och recept till helgens sköna middagar och umgänge.
Fräscha grilltips
Grilla grönt!
Det finns en mängd tips och en drös recept som underlättar för en hälsosam grill. Här har vi samlat våra bästa!
Grilla hamburgare
Matskola
Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.
På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!