Duka för fler
Här får du tips och recept för att dryga ut middagen om du får besök vid middagsbordet.
Hur föredrar du ditt kött? Och hur vet du när köttet är färdigt? Vill du veta EXAKT eller räcker det med ett ungefär? Här visar vi tre olika sätt att testa och hur väl de fungerar.
Tips! Se våra recept på grillat kött.
Här visar vi - med film, bild och text - tre olika sätt att testa om köttet är klart.
Peta på olika ställen i ansiktet och jämför med hur köttet känns.
Kinden = rare
Hakan = medium
Nästippen = well done
Resultat: Lite svårt att känna skillnaden och kan variera mycket beroende på hur man är byggd.
Håll ihop tummen (löst) med olika fingrar och peta på din hand och jämför med köttet.
Rare = tummen och pekfingret
Medium = tummen och ringfingret
Well done = tummen och lillfingret
Resultat: Ganska bra fingervisning (hehe!) för många av oss. Men exakt blir det inte, och även här kan olika händer vara olika byggda och ge en missvisande bild.
Använd en digital termometer och för in den i köttets mitt.
52 grader = rare
58 grader = medium
70 grader = well done
Resultat: Vill du ha perfekt kontroll över slutresultatet så är det här det bästa sättet alla gånger.
Tips! Med denna guide hittar du annars rätt innertemperatur för olika sorters kött och fisk!
Du gör flanksteken otroligt god och saftig genom att låta den suga åt sig smakerna från marinaden innehållande bland annat soja, salladslök och apelsinjuice innan du grillar steken på den heta grillen.
Souvlaki är grekiska spett med kött som grillas. I detta recept används fläskfilé eller lammkött med en smakrik marinad på bland annat citron, vitlök och rosmarin. Den marinerade fläskfilén eller lammet skärs i små kuber och träs sedan upp på spett.
En utvecklad, mer matig variant av en klassisk capresesallad med grillad ryggbiff, sparris, rucola och parmesan som tillägg. Burrata är en italiensk färskost från Apulien. Den är en lyxig blandning mellan mozzarella och krämig grädde.
Grillad entrecôte serverad i skivor tillsammans med den läckra italienska brödsalladen panzanellasallad. Med sin rika marmorering blir entrecôte perfekt på grillen med sitt saftiga och smakrika kött. Grilla köttet rumstempererat och låt det sedan vila en stund innan du skivar det. Festligt och supergott!
Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Här får du tips och recept för att dryga ut middagen om du får besök vid middagsbordet.
Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.
Nu är sparrisens tid här! Passa på att laga vårens lyxiga primör när den är i säsong.
Här hittar du ICAs bästa och smartaste middagstips. Inspireras av goda och enkla recept
Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.
Följ steg för steg-beskrivningen och skapa den dekorativa servettvikningen näckrosen.
Bli en mästare på att vika servetter med vår enkla steg för steg beskrivning.
En fransk lilja är en imponerande servettvikning! Enkelt - följ bara våra instruktioner.
Tips för hur du dekorerar fredagsdrinken hemma för att den ska kännas extra lyxig.