Förlåt om vi är tjatiga, men vi tänker säga det igen: Ät mer grönsaker! För din hälsas skull! Och så är det ju dessutom väldigt gott också. Här är åtta recept att inspireras av.
Säg hej till Japan med den här underbart goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak. Toppa med salladslök, röd peppar, noriblad och sesamfrön. Ät och njut!
Japansk rotsaksmiso med svamp och noriKanske världens nyttigaste pannkakor! Smeten är gjord av mosade kikärtor och vitkålsris samt de klassiska ingredienserna mjölk, mjöl, ägg och salt. Servera med en sallad gjord av tärnat äpple och lingon. Smaklig spis!
Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsalladFräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.
Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavringEn värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja. En nyttig läckerhet!
Vego-gulasch med saltgurka och gräddfilHur låter stekt vitkålsris med babyspenat? Till det serverar du stekta laxbitar som är täckta med chiafrön, sesamfrön och vallmofrön. Rätten blir komplett med en smakrik citron- och gurkkvarg. En god och nyttig rätt som du svänger ihop på under en halvtimme!
Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvargVegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök är grunden i den här grytan, som kryddas med bland annat curry, spiskummin och koriander. Servera med blomkålsris, naanbröd och turkisk yoghurt. Go’ kväll Indien!
Vego-curry med naanbröd och blomkålsrisKittla smaklökarna med den här ljuvligt goda och nyttiga rätten! Den parmesanpanerade kycklingen får sällskap på tallriken av brysselkål- och rödkålsris som du blandar med bönor, lök, körvel, citronsaft och olivolja. Servera på hjärtsalladsblad och toppa gärna med hyvlad parmesan.
Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissalladBoosta hälsan med denna härliga rätt gjord på brysselkål- och rödkålsris. Rätten får smak av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger, olivolja, salt och peppar. Servera som salladsrätt eller som tillbehör till exempelvis kalkon.
Brysselkål och rödkålsris i chimichurriHär finner du tips och fakta på varför vi bör få i oss 500 g frukt och grönt per dag.
Med enkla medel kan du lätt piffa till en färgglös måltid till att bli en fröjd för ögat.
Här får du smarta tips och goda recept som gör det enkelt att äta mer grönt!
Frukosten är värd din tid och kärlek. Här är nio härliga och nyttiga frukostrecept
Ta kontrollen över pizzan genom att göra din egen! Här är recept på sju läckra pizzor täckta med färska grönsaker.
Nu är det sparrissäsong så kavla upp ärmarna och sätt igång att laga dessa läckra recept
Smarriga recept på vegetariska burgare med grymma tillbehör.