Förlåt om vi är tjatiga, men vi tänker säga det igen: Ät mer grönsaker! För din hälsas skull! Och så är det ju dessutom väldigt gott också. Här är åtta recept att inspireras av.
Dela med vänner
1. Japansk rotsaksmiso med svamp och nori
116
0
Säg hej till Japan med den här underbart goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak. Toppa med salladslök, röd peppar, noriblad och sesamfrön. Ät och njut!
2. Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad
48
2
Kanske världens nyttigaste pannkakor! Smeten är gjord av mosade kikärtor och vitkålsris samt de klassiska ingredienserna mjölk, mjöl, ägg och salt. Servera med en sallad gjord av tärnat äpple och lingon. Smaklig spis!
3. Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring
22
0
Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.
En värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja. En nyttig läckerhet!
5. Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg
39
2
Hur låter stekt vitkålsris med babyspenat? Till det serverar du stekta laxbitar som är täckta med chiafrön, sesamfrön och vallmofrön. Rätten blir komplett med en smakrik citron- och gurkkvarg. En god och nyttig rätt som du svänger ihop på under en halvtimme!
Vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök är grunden i den här grytan, som kryddas med bland annat curry, spiskummin och koriander. Servera med blomkålsris, naanbröd och turkisk yoghurt. Go’ kväll Indien!
7. Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad
46
0
Kittla smaklökarna med den här ljuvligt goda och nyttiga rätten! Den parmesanpanerade kycklingen får sällskap på tallriken av brysselkål- och rödkålsris som du blandar med bönor, lök, körvel, citronsaft och olivolja. Servera på hjärtsalladsblad och toppa gärna med hyvlad parmesan.
Boosta hälsan med denna härliga rätt gjord på brysselkål- och rödkålsris. Rätten får smak av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger, olivolja, salt och peppar. Servera som salladsrätt eller som tillbehör till exempelvis kalkon.