Libapizza med timjan och mozzarella
Varför har man tidigare aldrig testat göra pizza på libabröd? Det är ju helt genialiskt! Denna toppas med zucchini, spenat, kronärtskockor och mozzarella innan den gräddas i ugnen. Strö sedan över pinjenötter och servera med tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
2 msk hackad färsk timjan
1 rödlök
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
200 g färsk spenat
4 libabröd
2 förp pizzasås (à 200 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
250 g cocktailtomater
1 tsk olivolja
1/2 tsk vinäger
1 förp pinjenötter (à ca 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3180 KJ / 705 kCal
Fett44 g
Salt3.8 g
Kolhydrater61 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt gott
Elisabet
2023-09-21Tips! Lägg ingredienserna på halva brödet och vik över som en calzone. Då får du lätt plats med två pizzor per plåt. Samma temp. Samma tid i ugn
Markus
2023-09-19Tack Markus för ett toppen tips! Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-20Utan konkurrens den godaste pizza jag någonsin gjort
Alexandra
2023-03-01