Libapizza med timjan och mozzarella

4
0
Libapizza med timjan och mozzarella

Varför har man tidigare aldrig testat göra pizza på libabröd? Det är ju helt genialiskt! Denna toppas med zucchini, spenat, kronärtskockor och buffelmozzarella innan den gräddas i ugnen. Strö sedan över pinjenötter och servera med tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Libapizza med timjan och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
2 msk hackad färsk timjan
1 rödlök
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja (eller olja från kronärtskockorna)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
200 g färsk spenat
4 libabröd
1 förp pizzasås (à 390 g)
2 förp buffelmozzarella (à 125 g)
400 g romanticatomater
1 tsk olivolja (eller olja från kronärtskockorna)
1/2 tsk vinäger
1 förp pinjenötter (à 60 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzasåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2996 KJ / 716 kCal
Fett 38 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 63 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept