Färska vårrullar med grillad tofu och ingefärsdipp
Prova göra hemmagjorda vårrullar med grillad tofu, eller låt gästerna göra jobbet genom att rulla sina egna vid bordet. Dessa innehåller bland annat avokado och böngroddar och serveras med en härlig sojadipp.
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Dipp
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 tsk sesamolja
1 msk olja
2 msk japansk soja
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja
Vårrulle
270 g tofu
2 morötter
1 gurka
2 avokado
4 salladslökar
180 g färska böngroddar
1 kruka koriander
12 ark rispapper
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 749 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sjukt gott! Följde inte receptet rakt av. Men gott! Hade även i kokta snabbnudlar. Tips!!
Terese
2024-03-26Enormt gott men vi hade lite svårt med dimensionerna & gjorde klumpiga rullar - det är dock inte receptets fel att vi är trögfattade 😉
Cecilia
2020-08-30Bjöds på denna fantastiska maträtt nyligen. Tofu var utbytt mot halstrad salmalax och böngroddarna snabbkokta och inlagda rödbetor sesamolja 👌
Elina
2020-08-17