Risotto med vitlöksstekta musslor
En krämig och smakrik risotto står på kvällens meny. För att göra det enkelt kommer basen färdig, den ska bara värmas i en kastrull. Sedan tillsätts spenat, och risotton toppas med haricots verts och vitlöksstekta musslor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
2 portioner
1 förp risotto med parmesan (à 500 g)
1/2 dl vatten
65 g babyspenat
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
200 g fryst blåmusselkött
salt
peppar
350 g färgmixade tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 615 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
BASEN FÄRDIG? Då är ju inte detta ett regelrätt recept? Vad finns ens sånt att tillgå? Inte i vår lilla by ICA..
Theresia
2024-02-05Hej Theresia! Hittar du inte produkten och/eller vill göra egen risotto så kommer här vårat grundrecept: https://www.ica.se/recept/risotto-grundrecept-728065/ Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-05