Risotto med vitlöksstekta musslor

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Risotto med vitlöksstekta musslor

En krämig och smakrik risotto står på kvällens meny. För att göra det enkelt kommer basen färdig, den ska bara värmas i en kastrull. Sedan tillsätts spenat, och risotton toppas med haricots verts och vitlöksstekta musslor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022

Risotto med vitlöksstekta musslor

Ingredienser

2 portioner
1   förp risotto med parmesan (à 500 g)
1/2 dl  vatten
65 g  babyspenat
1/2   förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 tsk  olja
1   vitlöksklyfta
200 g  fryst blåmusselkött
salt
peppar
350 g  färgmixade tomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i risotton.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2573 KJ / 615 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med sparris, ruccola, pinjenötter och sparris
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fettuccine med musslor, persilja och tomat
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med saffran och musslor
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kammusslor med risotto och spenat
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransrisotto med räkor, sockerärtor och gräslök
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga