Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Nyckelhålsmärkta recept!
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
Den här kycklingrätten består av kycklingfiléer som stekts i olja och som serveras tillsammans med en potatissallad i en krämig sås av crème fraiche, skånsk senap, ärter och dill.
Att smaksätta torsk med lime är en genialisk idé! Dess fräscha smak passar utmärkt ihop med tomatsalsan som består av bland annat rödlök, koriander, tomater och chiliflakes. Servera med ris, och försök att inte slicka tallriken ren!
Här bakas bakpotatis i större skivor i ugn tillsammans med blomkålsbuketter. Medan de rostas i ugnen gör du den krämiga tonfiskröran med tonfisk, syrlig crème fraiche och rödlök. Svårare än så behöver det inte vara. Ät och njut!
Med detta smarriga recept på Hoki thai kan du inte misslyckas med den hemlagade thaimaten. Du gör soppan av bland annat fisk, äggnudlar, wokgrönsaker och thaisoppa. Enkelt och fantastiskt gott.
Halstrad lax med grönärtsguacamole är ett urläckert recept där rejäla laxfiléer halstras och serveras med ugnsrostad sparrispotatis och färgsprakande grönärtsguacamole av gröna ärter, lök, paprika och olivolja. Matigt och supergott!
En tomatsås med hög syra passar utmärkt ihop med en stekt kyckling! Kryddor som spiskummin och vitlök höjer smakerna ytterligare, och till serveras matvete och en sallad gjord på söta tomater blandat med färsk persilja.
Vegetarisk, snabblagad och smakrik pastarätt som lätt kan stå på bordet om en kvart! Medan pastan kokar blandas en röra av kvarg och pesto arrabiata, som därefter blandas med pastan. Enklare och godare blir det inte! Vill man så kan självklart salami, skinka eller kyckling adderas till.
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Kylskåpsrensning
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Fira mamma
Inspireras av dessa recept fulla av kärlek och nyttigheter!
Fettisdagen
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Tänk så här!
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Grönt är skönt!
Gröna ärtor är fulla med nyttigheter. Vi listar 12 recept med ärtor som huvudingrediens!
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
ICAs dietist tipsar!
Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.
ICA-dietisten tipsar!
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!