Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

1
0
Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Har du provat äta jordärtskockor utan att ha dem i soppa eller puré? De gör sig nämligen utmärkt som ugnsrostade tillsammans med potatis och smaksatta med rosmarin. Under tiden de tillagas i ugnen picklar du rödlök, steker kalkonbiffar och rör ihop en sås av majonnäs. Servera tillsammans med krispsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner

Jordärstkockor

300 g
jordärtskockor
600 g
potatis
1 msk
olja
1/2
kruka rosmarin
-
salt
-
peppar

Picklad lök

2
rödlökar
1 msk
ättiksprit (12%)
2 msk
strösocker
3 msk
vatten

Biffar

1
röd peppar (chili)
500 g
kalkonfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja
1 1/2 dl
majonnäs
1 tsk
curry
1
förp krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2694 KJ / 644 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept