Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Har du provat äta jordärtskockor utan att ha dem i soppa eller puré? De gör sig nämligen utmärkt som ugnsrostade tillsammans med potatis och smaksatta med rosmarin. Under tiden de tillagas i ugnen picklar du rödlök, steker kalkonbiffar och rör ihop en sås av majonnäs. Servera tillsammans med krispsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner

Jordärstkockor

300 g jordärtskockor
600 g potatis
1 msk olja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar

Picklad lök

2 rödlökar
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Biffar

1 röd peppar (chili)
500 g kalkonfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 förp krispsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2694 KJ / 644 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonbiffar i tomat- och olivsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfärsspett med myntayoghurt och sötsyrlig rabarber
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonfärslasagne med hjärtsallad
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kalkon med tomat- och olivsås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarin- och citrondoftande kalkonkebab
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga