Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor
Har du provat äta jordärtskockor utan att ha dem i soppa eller puré? De gör sig nämligen utmärkt som ugnsrostade tillsammans med potatis och smaksatta med rosmarin. Under tiden de tillagas i ugnen picklar du rödlök, steker kalkonbiffar och rör ihop en sås av majonnäs. Servera tillsammans med krispsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
Jordärstkockor
300 g jordärtskockor
600 g potatis
1 msk olja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar
Picklad lök
2 rödlökar
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten
Biffar
1 röd peppar (chili)
500 g kalkonfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 förp krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 644 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer