Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

5
0
Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Har du provat äta jordärtskockor utan att ha dem i soppa eller puré? De gör sig nämligen utmärkt som ugnsrostade tillsammans med potatis och smaksatta med rosmarin. Under tiden de tillagas i ugnen picklar du rödlök, steker kalkonbiffar och rör ihop en sås av majonnäs. Servera tillsammans med krispsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner

Jordärstkockor

300 g jordärtskockor
600 g potatis
1 msk olja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar

Picklad lök

2 rödlökar
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Biffar

1 röd peppar (chili)
500 g kalkonfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 förp krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2694 KJ / 644 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden