Kräftlag

Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
11
Kräftlag

Prova lägga dina kräftor i en hemmagjord lag – för en fräschare smak! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Tina upp de frysta kräftorna, gör din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.

Kräftlag

Ingredienser

1 sats
2 l vatten
4 msk salt
2 msk rårörsocker
33 cl öl (gärna ale)
5 stjälkar krondill eller dillfrö (5 stjälkar motsvarar 2 msk dillfrö)
1 kg tinade kräftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Varför socker och inte stevia?

Peter

2024-09-03

Vad kan man använda lagen till efter man låtit kräftorna dra ett dygn

Roger

2024-08-03

Bra att höja kräftsmakdn

Elisabeth

2024-05-04

Testa liknande recept

Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit chokladpaj med Västerbottensost
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftsoppa
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapskaviar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga