Kräftlag

32
3
Kräftlag

Prova lägga dina kräftor i en hemmagjord lag – för en fräschare smak! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Tina upp de frysta kräftorna, gör din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.

Kräftlag

Ingredienser

1 sats
2 l vatten
4 msk salt
2 msk rårörsocker
33 cl öl (gärna ale)
5 stjälkar krondill eller dillfrö (5 stjälkar motsvarar 2 msk dillfrö)
1 kg tinade kräftor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Marie

2021-08-07

Bästa lagen för att få bästa smaken på kräftorna. Har även testat att lägga crabsticks i denna lag och det var super 👍 så det rekommenderar jag starkt att göra.

Caroline

2021-03-15

Det blir så mycket godare med den här lagen än att äta kräftorna direkt som dom är.

Veronica

2020-12-16

För att vara så enkelt så blir det oerhört goda kräftor med den här lagen