Kräftlag
Prova lägga dina kräftor i en hemmagjord lag – för en fräschare smak! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Tina upp de frysta kräftorna, gör din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.
Ingredienser
1 sats
2 l vatten
4 msk salt
2 msk rårörsocker
33 cl öl (gärna ale)
5 stjälkar krondill eller dillfrö (5 stjälkar motsvarar 2 msk dillfrö)
1 kg tinade kräftor
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Laken blir alldeles för salt. Fördärva kräftorna och gör de nästan oätligt.
Frank
2023-12-31Gott och lätt att laga. Blev väldigt lyckat.
Ellen
2023-08-08Kyler kräftor na med djupfrysta räkor och kokar kräftorna lätt ca 5-7 minuter efter lagen e amsmakad o klar sen i med 1 kg frysta Rekor blir väldigt gott o går nästan att äta direkt 👍😬
Urban
2023-07-22