Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Kräftlag

Prova lägga dina kräftor i en hemmagjord lag – för en fräschare smak! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Tina upp de frysta kräftorna, gör din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, salt, socker och öl med dill eller dillfrö och låt svalna. Häll lagen över kräftorna och låt stå i kylen över natten.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 l vatten
  • 4 msk salt
  • 2 msk rårörsocker
  • 33 cl öl (gärna ale)
  • 5 stjälkar krondill eller dillfrö (5 stjälkar motsvarar 2 msk dillfrö)
  • 1 kg tinade kräftor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer