Kräftlag

Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
8
Kräftlag

Prova lägga dina kräftor i en hemmagjord lag – för en fräschare smak! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Tina upp de frysta kräftorna, gör din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.

Kräftlag

Ingredienser

1 sats
2 l  vatten
4 msk  salt
2 msk  rårörsocker
33 cl  öl (gärna ale)
5   stjälkar krondill eller dillfrö (5 stjälkar motsvarar 2 msk dillfrö)
1 kg  tinade kräftor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

Laken blir alldeles för salt. Fördärva kräftorna och gör de nästan oätligt.

Frank

2023-12-31

Gott och lätt att laga. Blev väldigt lyckat.

Ellen

2023-08-08

Kyler kräftor na med djupfrysta räkor och kokar kräftorna lätt ca 5-7 minuter efter lagen e amsmakad o klar sen i med 1 kg frysta Rekor blir väldigt gott o går nästan att äta direkt 👍😬

Urban

2023-07-22

Testa liknande recept

Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit chokladpaj med Västerbottensost
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftsoppa
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapskaviar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga