Aubergineröra 

38
8
Aubergineröra 

En klassisk röra från Mellanösterns kök. Aubergine bakas mjuk i ugn innan den mixas och kryddas till en len röra tillsammans med vitlök, olivolja, färskpressad citronjuice och sesampaste.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Aubergineröra 

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 600 g)
1 vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice
2 tsk tahini (sesampaste)
4 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

Till garnering

sesamfrön
paprikapulver
färsk mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Gunilla

2021-08-18

Ska det serveras varmt eller kallt?

Redaktionen ICAse

2021-08-18

Hej Gunilla! Röran kan serveras varm, ljummen eller kall. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Susann

2021-06-02

Vad kan man byta ut tahinipastan mot

Anna

2019-10-12

Receptet är enkelt och godast av alla jag testat. 👍

Näringsvärde per portion

Energi 692 KJ / 166 kCal
Fett 15 g
Salt 1.74 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden