Aubergineröra
En klassisk röra från Mellanösterns kök. Aubergine bakas mjuk i ugn innan den mixas och kryddas till en len röra tillsammans med vitlök, olivolja, färskpressad citronjuice och sesampaste.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 600 g)
1 vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice
2 tsk tahini (sesampaste)
4 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Till garnering
sesamfrön
paprikapulver
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi692 KJ / 166 kCal
Fett15 g
Salt1.74 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Det blev lite för mycket syrligt. Hälften så mycket citronsaft vore bättre.
Mitra
2024-10-12Ska det serveras varmt eller kallt?
Gunilla
2021-08-18Hej Gunilla! Röran kan serveras varm, ljummen eller kall. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-18Vad kan man byta ut tahinipastan mot
Susann
2021-06-02