Aubergineröra

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
9
Aubergineröra

En klassisk röra från Mellanösterns kök. Aubergine bakas mjuk i ugn innan den mixas och kryddas till en len röra tillsammans med vitlök, olivolja, färskpressad citronjuice och sesampaste.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Aubergineröra

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 600 g)
1 vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice
2 tsk tahini (sesampaste)
4 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

Till garnering

sesamfrön
paprikapulver
färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Det blev lite för mycket syrligt. Hälften så mycket citronsaft vore bättre.

Mitra

2024-10-12

Ska det serveras varmt eller kallt?

Gunilla

2021-08-18

Hej Gunilla! Röran kan serveras varm, ljummen eller kall. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-18

Vad kan man byta ut tahinipastan mot

Susann

2021-06-02

Näringsvärde per portion

Energi692 KJ / 166 kCal
Fett15 g
Salt1.74 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Baba ganoush med mynta och chili
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskfilé med tahini
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga