Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergineröra 

En klassisk röra från Mellanösterns kök. Aubergine bakas mjuk i ugn innan den mixas och kryddas till en len röra tillsammans med vitlök, olivolja, färskpressad citronjuice och sesampaste.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Dela auberginerna på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Gröp ut köttet med en sked. Skala och grovhacka vitlöken.
  3. Mixa aubergineköttet med vitlök, olivolja, citronjuice, tahini, salt och peppar med stavmixer eller i matberedare. Lägg upp i en skål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 600 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk tahini (sesampaste)
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 692 kJ / 166 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept