Grön ärthummus
Den arabiska röran hummus görs traditionellt på kikärtor. Här används i stället gröna ärter och mynta som ger en frisk och smakrik röra. Ärthummusen är lika god att dippa grönsaker och chips i som till sallad, en bit panerad fisk eller som smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
ca 5 dl
500 g gröna ärtor
1 dl kallpressad rapsolja
1 msk tahini
färskpressad juice av 1 citron
1/2 dl hackad mynta
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi521 KJ / 125 kCal
Fett5 g
Salt0.28 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g
Kommentar
Supergod! Perfekt att piffa upp fiskpinnar med denna. Har även gjort burgare med denna, sallad och fiskpinnar.
Cecilia
2022-01-15