Mangoldpaj med mozzarella
En nyttig och god paj med frasigt pajskal gjort på rismjöl och kikärtsmjöl, helt fritt från gluten. Fyll pajskalet med chili- och vitlöksfräst mangold. Toppa med med mozzarella, tomat och ägg. Smidigt, enkelt och så gott! Mangolden kan ersättas med spenat.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
8 portioner
125 g smör
2 dl rismjöl
1 dl kikärts- eller sojamjöl
3 msk vatten
Fyllning
200 g mangold
2 vitlöksklyftor
1 röd chili ( t ex spansk peppar)
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 krm riven muskot
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tomater
125 g mozzarella
1 dl riven parmesan
5 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2767 KJ / 661 kCal
Fett50 g
Salt1.46 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hittade inget kikärtsmjöl så jag lät en kartong kokta kikärtor rinna av och sparade vattnet. Mixade ärtorna först och lade till smör och rismjöl. Skalet blev förstås lite tjockare men krispigt. Jag hade en dl matgrädde och blandade ut i äggen. Och jag smulade ner laktosfri fetaost istället för mozzarella. Vi blev mätta och det var gott.
Laila
2021-08-19Jättegod, men jag vispade äggen med gräddmjölk, salt o peppar. Mycket smakrik o saftig!
Anna-lisa
2020-10-25Torr tråkig paj. Den skulle bli bättre med potatis i pajdegen och en vanlig äggstanning istället för att bara slå äggen överst. Annars var smakerna okej.
Elisabeth
2015-10-01