En nyttig och god paj med frasigt pajskal gjort på rismjöl och kikärtsmjöl, helt fritt från gluten. Fyll pajskalet med chili- och vitlöksfräst mangold. Toppa med med mozzarella, tomat och ägg. Smidigt, enkelt och så gott! Mangolden kan ersättas med spenat.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2015
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mozzarella och parmesanost mot mjölkproteinfria ostalternativ.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Laila
2021-08-19Jag hittade inget kikärtsmjöl så jag lät en kartong kokta kikärtor rinna av och sparade vattnet. Mixade ärtorna först och lade till smör och rismjöl. Skalet blev förstås lite tjockare men krispigt. Jag hade en dl matgrädde och blandade ut i äggen. Och jag smulade ner laktosfri fetaost istället för mozzarella. Vi blev mätta och det var gott.
Anna-lisa
2020-10-25Jättegod, men jag vispade äggen med gräddmjölk, salt o peppar. Mycket smakrik o saftig!
Elisabeth
2015-10-01Torr tråkig paj. Den skulle bli bättre med potatis i pajdegen och en vanlig äggstanning istället för att bara slå äggen överst. Annars var smakerna okej.