Mangoldpaj med mozzarella

Betyg 2.9 av 5.
140 personer har röstat
3
Mangoldpaj med mozzarella

En nyttig och god paj med frasigt pajskal gjort på rismjöl och kikärtsmjöl, helt fritt från gluten. Fyll pajskalet med chili- och vitlöksfräst mangold. Toppa med med mozzarella, tomat och ägg. Smidigt, enkelt och så gott! Mangolden kan ersättas med spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Mangoldpaj med mozzarella

Ingredienser

8 portioner
125 g  smör
2 dl  rismjöl
1 dl  kikärts- eller sojamjöl
3 msk  vatten

Fyllning

200 g  mangold
2   vitlöksklyftor
1   röd chili ( t ex spansk peppar)
1 1/2 msk  olivolja
1 1/2 krm  riven muskot
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
2   tomater
125 g  mozzarella
1 dl  riven parmesan
5   ägg

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mozzarella och parmesanost mot mjölkproteinfria ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
140 personer har röstat

Kommentarer

Jag hittade inget kikärtsmjöl så jag lät en kartong kokta kikärtor rinna av och sparade vattnet. Mixade ärtorna först och lade till smör och rismjöl. Skalet blev förstås lite tjockare men krispigt. Jag hade en dl matgrädde och blandade ut i äggen. Och jag smulade ner laktosfri fetaost istället för mozzarella. Vi blev mätta och det var gott.

Laila

2021-08-19

Jättegod, men jag vispade äggen med gräddmjölk, salt o peppar. Mycket smakrik o saftig!

Anna-lisa

2020-10-25

Torr tråkig paj. Den skulle bli bättre med potatis i pajdegen och en vanlig äggstanning istället för att bara slå äggen överst. Annars var smakerna okej.

Elisabeth

2015-10-01

Näringsvärde per portion

Energi2767 KJ / 661 kCal
Fett50 g
Salt1.46 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Paj med fetaost, zucchini och tapenade
Betyg 3.1 av 5.
200 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangoldpaj med kryddost
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj med purjolök, mangold och chiliost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri mjölmix
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paj med oliver, mozzarella och prosciutto
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga