Mangoldpaj med mozzarella

139
3
Mangoldpaj med mozzarella

En nyttig och god paj med frasigt pajskal gjort på rismjöl och kikärtsmjöl, helt fritt från gluten. Fyll pajskalet med chili- och vitlöksfräst mangold. Toppa med med mozzarella, tomat och ägg. Smidigt, enkelt och så gott! Mangolden kan ersättas med spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Mangoldpaj med mozzarella

Ingredienser

8 portioner
125 g smör
2 dl rismjöl
1 dl kikärts- eller sojamjöl
3 msk vatten

Fyllning

200 g mangold
2 vitlöksklyftor
1 röd chili ( t ex spansk peppar)
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 krm riven muskot
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tomater
125 g mozzarella
1 dl riven parmesan
5 ägg

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mozzarella och parmesanost mot mjölkproteinfria ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

139

Kommentarer

Laila

2021-08-19

Jag hittade inget kikärtsmjöl så jag lät en kartong kokta kikärtor rinna av och sparade vattnet. Mixade ärtorna först och lade till smör och rismjöl. Skalet blev förstås lite tjockare men krispigt. Jag hade en dl matgrädde och blandade ut i äggen. Och jag smulade ner laktosfri fetaost istället för mozzarella. Vi blev mätta och det var gott.

Anna-lisa

2020-10-25

Jättegod, men jag vispade äggen med gräddmjölk, salt o peppar. Mycket smakrik o saftig!

Elisabeth

2015-10-01

Torr tråkig paj. Den skulle bli bättre med potatis i pajdegen och en vanlig äggstanning istället för att bara slå äggen överst. Annars var smakerna okej.

Näringsvärde per portion

Energi 2767 KJ / 661 kCal
Fett 50 g
Salt 146 g
Kolhydrater 30 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden