Rostade grönsaker med mozzarella och krutonger
Färgstarkt, enkelt, gott och vackert är fyra ord som beskriver denna härliga sallad där rostad paprika, zucchini och rödlök toppas med knapriga krutonger, krämiga mozzarella och örtig dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
6-8 portioner
3 röda paprikor
4 rödlökar
2 zucchini (à ca 300 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
Dressing
1 riven vitlöksklyfta
2 dl hackade örter (t ex persilja och timjan)
1 tsk chiliflakes
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk salt
Krutonger
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
250 g mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.
Energi1592 KJ / 380 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater27 g
Protein10 g
Kommentar
Väldigt god och fräsch sallad! Serverade som huvudrätt tillsammans med kycklingfilé, väldigt gott! Kommer att höja ugnen till 300 grader nästa gång, tyckte att grönsakerna var för mjuka när de väl fått färg. Körde även krutongerna i ugnen istället, undviker oljan och blir väldigt krispiga och goda ändå!
Josefine
2024-05-08