Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med rostade grönsaker, ost och oliver

Ugnsrostade grönsaker ger färg till den här ostsalladen som går lika bra att servera ljummen som kall. Välj en lagrad hårdost med mycket smak som matchar stingig rucola och oliver med sälta. En matig sallad med medelhavstoner som är perfekt som lunchrätt eller på en buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Ansa, skölj och skär zucchinin i ca 2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm tjocka strimlor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda grönsakerna med timjan och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg grönsakerna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skär osten i kuber. Lägg rucola, rostade grönsaker, ost och oliver på ett fat. Ringla över balsamvinäger.
  5. Servera med bröd.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd tofuost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g lagrad ost t.ex. prästost
  • 65 g ruccola
  • 1 dl gröna och svarta oliver
  • 1 msk balsamvinäger
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1854 kJ / 443 kCal