Sallad med rostade grönsaker, ost och oliver
Ugnsrostade grönsaker ger färg till den här ostsalladen som går lika bra att servera ljummen som kall. Välj en lagrad hårdost med mycket smak som matchar stingig rucola och oliver med sälta. En matig sallad med medelhavstoner som är perfekt som lunchrätt eller på en buffé.
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
2 röda paprikor
1 rödlök
2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
150 g lagrad ost t.ex. prästost
65 g rucola
1 dl gröna och svarta oliver
1 msk balsamvinäger
bröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1854 KJ / 443 kCal
Fett22 g
Kolhydrater39.9 g
Protein18.4 g
Kommentar
hade inga oliver i och hade spenat istället för rucola(hade bara de hemma) och tyckte att de var godare utan osten. balsamvinägern gav mycket god smak!
Emma
2015-01-19