Matjessill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Matjessill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Matjessill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g färskpotatis
salt
1 fänkål
50 g smör
1/2 dl finskuren gräslök
1 burk matjessill (à 200 g)
klyftor av citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat

Kommentar

Jättegod vår/sommarlunch för två personer! Men ta då två sillburkar och 100 g smör.

Tage

2020-04-15

Näringsvärde per bufféportion

Energi1027 KJ / 246 kCal
Fett15 g
Salt3.35 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sillgodis
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör
Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gratinerat matjesknäcke
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill på fat
Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sillsallad med stingig sås
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad