Allt i en form - persiljebakad lax med blomkålsris
Denna rätt är så enkel att du efter 25 minuter i ugnen har lagat en god laxmåltid. Smidigt och enkelt då du lagar allt i en form. Laxen har sällskap i formen av purjolök och blomkålsris. Den krämiga såsen kommer från kokosmjölken. Toppa med gröna ärtor och pumpafrön och ugnslaxen är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
20 g färsk persilja
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
6 dl vatten
3 dl långkornigt ris (10-minuters koktid)
2 tsk curry
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
250 g blomkålsris
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 portionsbitar fryst laxfilé
250 g frysta gröna ärtor
1 lime
1/2 dl pumpafrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3111 KJ / 743 kCal
Fett36 g
Salt1.7 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst och vattnigt
Gunnar
2023-01-24Supergott!! Och blev så bra på första försöket:). Tack för tipset med varmluft:)! Kommer göra detta flera gånger.
Linda
2022-01-25Vi använde färsk lax och lade på ärtorna precis innan rätten skulle i ugn. I övrigt lagade vi enligt recept men använde lite högre ugnsvärme, 225 grader i varmluftsugn. Allt blev klart och smakade utmärkt.
Maija
2021-06-01