Smidigt och enkelt lagar du denna goda tikka masala kyckling, där allt görs i ugnen i en och samma form. Ris, lök, tomater och kronärtskockorna lagas i ugnen ca 25 minuter tillsammans med den tikka masalakryddade kycklingen. Serveras gärna med yoghurt och mynta.
Kontrollera noga innehållet i buljongen och kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Saknar det krämiga i Tikkan
Pontus
2022-11-24Enkel rätt att göra med allt i samma! Dock borde kycklingen kryddats mycket tidigare för att få bättre smak. Tillsatte vitlök i yoghurten. Bra rätt att rensa bland tråkiga grönsaker. Jag hade en skrynklig paprika och champinjoner som behövde ätas samt ingen färsk, utan fryst, spenat men fräste på stekjärnet några minuter så vätskan försvann.
Pernilla
2021-12-25Supergott och smidig vardagsrätt. Vi körde 10 min extra (vanlig ugn, ej varmluft) för kyckling var inte riktigt klar och riset var på gränsen. Tror nu i efterhand att jag bara hade kunnat låta det stå och låta värmen fördela sig en stund, men petig med kyckling. Vi gjorde en raita till, då vi gillar det med tikka . Vi kommer göra den igen, då matvägraren på 4 år åt som en häst!
Louise
2021-12-01