Allt i en form - Tikka masala kyckling med ris
Smidigt och enkelt lagar du denna goda tikka masala kyckling, där allt görs i ugnen i en och samma form. Ris, lök, tomater och kronärtskockorna lagas i ugnen ca 25 minuter tillsammans med den tikka masalakryddade kycklingen. Serveras gärna med yoghurt och mynta.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 tomater
1 förp marinerade kronärtskockor (à ca 200 g)
3 dl långkornigt ris (10-minuters koktid)
1 kycklingbuljongtärning
65 g färsk spenat
1/2 tsk salt
4 kycklingfiléer
2 msk tikka masala kryddmix
7 dl vatten
Till servering
2 dl matyoghurt
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1997 KJ / 477 kCal
Fett9 g
Salt3.2 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God men saknas något. Typ en god tomatsås eller något till det hela. Det blir lite lätt torrt annars. Vi gjorde tsatziki till vilket var gott.
Christoffer
2023-04-14Saknar det krämiga i Tikkan
Pontus
2022-11-24Enkel rätt att göra med allt i samma! Dock borde kycklingen kryddats mycket tidigare för att få bättre smak. Tillsatte vitlök i yoghurten. Bra rätt att rensa bland tråkiga grönsaker. Jag hade en skrynklig paprika och champinjoner som behövde ätas samt ingen färsk, utan fryst, spenat men fräste på stekjärnet några minuter så vätskan försvann.
Pernilla
2021-12-25