Allt i en form - Tikka masala kyckling med ris

37
13
Allt i en form - Tikka masala kyckling med ris

Smidigt och enkelt lagar du denna goda tikka masala kyckling, där allt görs i ugnen i en och samma form. Ris, lök, tomater och kronärtskockorna lagas i ugnen ca 25 minuter tillsammans med den tikka masalakryddade kycklingen. Serveras gärna med yoghurt och mynta.

Allt i en form - Tikka masala kyckling med ris

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
3 tomater
1 förp marinerade kronärtskockor (à ca 200 g)
3 dl långkornigt ris (10-minuters koktid)
1 kycklingbuljongtärning
65 g färsk spenat
1/2 tsk salt
4 kycklingfiléer
2 msk tikka masala kryddmix
7 dl vatten

Till servering

2 dl matyoghurt
mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Pernilla

2021-12-25

Enkel rätt att göra med allt i samma! Dock borde kycklingen kryddats mycket tidigare för att få bättre smak. Tillsatte vitlök i yoghurten. Bra rätt att rensa bland tråkiga grönsaker. Jag hade en skrynklig paprika och champinjoner som behövde ätas samt ingen färsk, utan fryst, spenat men fräste på stekjärnet några minuter så vätskan försvann.

Louise

2021-12-01

Supergott och smidig vardagsrätt. Vi körde 10 min extra (vanlig ugn, ej varmluft) för kyckling var inte riktigt klar och riset var på gränsen. Tror nu i efterhand att jag bara hade kunnat låta det stå och låta värmen fördela sig en stund, men petig med kyckling. Vi gjorde en raita till, då vi gillar det med tikka . Vi kommer göra den igen, då matvägraren på 4 år åt som en häst!

Anna

2021-11-12

Jätte gott! Följde receptet och inga problem med att det blev vattnigt. Stor som liten åt i massor. Detta kommer vi att laga igen!

Näringsvärde per portion

Energi 1997 KJ / 477 kCal
Fett 9 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden