Allt i en form - Pastagratäng med ricotta och tomat
Laga allt i samma form i ugnen, enklare än så här blir det inte att göra en krämig pastagratäng. Pastan har sällskap av morötter, goda pastasåser och på toppen av gratängen läggs haricots vertes, svarta bönor och krämig ricotta. Att laga allt i en form ger dig tid till annat och samtidigt en toppengod pastarätt.
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
20 g färsk basilika
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 förp pastasås arrabiata (à 390 g)
280 g okokt pasta penne
3 msk kapris
1/2 citron
1 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 1/2 dl ricottaost
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 608 kCal
Fett14 g
Salt4.3 g
Kolhydrater88 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte pastan blev alldeles för kokt. Om jag gör detta igen skulle jag testa med kortare tid i ugnen (innan bönorna lades på). Jag tyckte också det blev lite smaklöst. Jag hade tagit citronzest från hela citronen och blandat i såsen. Jag hade även smakat av med salt och peppar.
Therese
2021-08-22La till ett dussin cocktailkapris, mycket smak i lättlagad rätt!
Tommy
2021-08-19Helt ok vegetarisk rätt! Bytte ut ricotta mot mascarpone och haricots verts mot sparris samt svarta bönor mot belugalinser och så blev det annan pasta, farfalle. Sambon åt bacon till och tyckte också att det var gott.
Camilla
2021-04-21