Allt i en form - Tomatbulgur med fetaost och koriander
Att laga maten i ugnen i en och samma form är enkelt och gott. Bulgurgratängen som också innehåller paprika, rödlök och goda pastasåser kompletteras med sojabönor. Fetaost och ägg gör gratängen till det där lilla extra goda.
Ingredienser
4 portioner
2 röda spetspaprikor
1 rödlök
5 dl vatten
3 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
250 g frysta sojabönor
4 ägg
150 g fetaost
1 kruka koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåserna.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2991 KJ / 715 kCal
Fett28 g
Salt4.9 g
Kolhydrater75 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir ännu bättre med 6ägg men då behöver man minska vatten men 2dL
Nalleli
2023-01-22God och fin maträtt. Har oftast i 6 ägg istället.
Olivia
2022-07-05Bytte ut sojabönor mot svenska ärtor för klimatets skull, blev bra. Vacker rätt.
Karin
2021-02-24